Μαδούρο κατά Τραμπ: Συμμορία εξτρεμιστών στον Λευκό Οίκο -Κάνουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα - iefimerida.gr

Μαδούρο κατά Τραμπ: Συμμορία εξτρεμιστών στον Λευκό Οίκο -Κάνουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα

Ο Νικολάς Μαδούρο/ Φωτογραφία: AP- Rodrigo Abd
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολάς Μαδούρο αποκάλεσε «συμμορία εξτρεμιστών» την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορώντας άλλη μια φορά τς ΗΠΑ για την κρίση στη Βενεζουέλα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, ο Μαδούρο υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει στη χώρα του η ανθρωπιστική βοήθεια, επειδή είναι ένας τρόπος για να δικαιολογήσει η Ουάσινγκτον μια επέμβαση. Υποστήριξε μάλιστα πως η χώρα του έχει τη δυνατότητα να καλύψει όλες τις ανάγκες των ανθρώπων και πως δεν χρειάζεται να ικετεύσει κανέναν. Ομως, εδώ και χρόνια ο λαός της Βενεζουέλας υποφέρει από την έλλειψη βασικών αγαθών, από τρόφιμα μέχρι φάρμακα. Κατά την άποψη του Μαδούρο όμως, η Ουάσινγκτον έχει στόχο «να δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση, προκειμένου να δικαιολογήσει μια στρατιωτική επέμβαση. Για αυτό, με κάθε αξιοπρέπεια, τους λέμε ότι δεν θέλουμε τα ψίχουλά τους, τα τοξικά φαγητά τους, τα αποφάγια τους».

«Ελπίζω αυτή η εξτρεμιστική ομάδα στον Λευκό Οίκο να ηττηθεί από την ισχυρή παγκόσμια κοινή γνώμη», τόνισε. «Είναι ένας πολιτικός πόλεμος της αυτοκρατορίας των ΗΠΑ, των συμφερόντων της ακροδεξιάς που σήμερα κυβερνά, της Κου Κλουξ Κλαν που κυβερνά τον Λευκό Οίκο, για να καταλάβουν τη Βενεζουέλα», συμπλήρωσε.

Οταν του ζητήθηκε να διευκρινίσει το σχόλιο περί Κου Κλουξ Κλαν και να απαντήσει αν θεωρεί πως ο Τραμπ είναι υπέρμαχος της υπεροχής των λευκών, απάντησε: «Είναι, δημόσια και ανοιχτά. Μας μισούν, μας υποτιμούν, επειδή πιστεύουν μόνο στα δικά τους συμφέροντα και τα συμφέροντα των ΗΠΑ».

Οσο για το αίτημα πολλών χωρών για διεξαγωγή ελεύθερων προεδρικών εκλογών, ο Μαδούρο δήλωσε ότι δεν βλέπει τον λόγο αυτές να γίνουν νωρίτερα. «Ποια είναι η λογική να επαναλάβεις τις εκλογές;», σχολίασε και πρόσθεσε ότι «μόνο περίπου 10 κυβερνήσεις υποστηρίζουν τον Χουάν Γκουαϊδό και ότι προσπαθούν να επιβάλουν μια κυβέρνηση που κανείς δεν εξέλεξε. Οι εξτρεμιστές του Λευκού Οίκου έχουν αναλάβει να κάνουν πραξικόπημα στη Βενεζουέλα». Βέβαια, πάνω από 30 χώρες έχουν ανακοινώσει ότι αναγνωρίζουν ως προσωρινό πρόεδρο τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ