Χρησιμοποίησε μια συνταγή για μπισκότα που έκανε όταν ήταν παιδί και έστησε επιχείρηση 570.000 ευρώ [εικόνες] - iefimerida.gr

Χρησιμοποίησε μια συνταγή για μπισκότα που έκανε όταν ήταν παιδί και έστησε επιχείρηση 570.000 ευρώ [εικόνες]

Οι νεαρές ιδιοκτήτριες της εταιρείας Blondies Kitchen. Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια πρώην υπάλληλος σούπερ μάρκετ, παράτησε το πανεπιστήμιο και άνοιξε με την καλύτερή της φίλη την δική τους επιχείρηση μπισκότων που η αξία της φτάνει πλέον τα 570.000 ευρώ.

Η 27χρονη Κρίστελ Λέβι από το Βόρειο Λονδίνο, εγκατέλειψε τις σπουδές της στο πανεπιστήμιο του Λιντς για να ακολουθήσει μαθήματα μαγειρικής το 2014 και έστησε την εταιρεία της Blondies Kitchen, μια αμερικανικού τύπου εταιρεία παραγωγής μπισκότων, τον Οκτώβριο του 2016.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 6 Φεβ, 2019 στις 12:44 μμ PST

Τώρα μπορεί να υπερηφανεύεται για τους διάσημους πελάτες της, μεταξύ των οποίων η Κάθριν Τέιτ, ο Τζόε Ουάις (διάσημος personal trainer) αλλά και οι πρωταγωνιστές του Love Island

Η Κρίστελ και η συνεργάτης της, η 29χρονη Τσέλσι Κόλινς, μίλησαν για την εταιρεία και την ιστορία τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 30 Ιαν, 2019 στις 11:16 πμ PST

Η Κρίστελ δήλωσε στην Sun: «Η μαμά μου ήταν απαίσια μαγείρισσα, αλλά εμένα πάντα μου άρεσε να είμαι στην κουζίνα. Μαγειρεύω και ψήνω από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, από τότε που ήμουν αρκετά μεγάλη για να μπορώ να κρατάω μια ξύλινη κουτάλα».

Η Κρίστελ διαπίστωσε ένα κενό στην αγορά για τραγανά και αφράτα μπισκότα στην Βρετανία και αποφάσισε να επιχειρήσει να ξαναφτιάξει μια συνταγή που έκανε όταν ήταν παιδί. Όπως είπε: «Συνήθιζα να φτιάχνω τα μπισκότα μου για το τοπικό σούπερ μάρκετ. Είναι η μυστική μου συνταγή από τότε που ήμουν παιδί και πάντα πωλούνταν μέσα σε 5 λεπτά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 8 Φεβ, 2019 στις 5:33 πμ PST

Η Τσέλσι κατάφερε να πείσει την Κρίστελ να ασχοληθεί με το κέτερινγκ εκδηλώσεων για τους φίλους και την οικογένειά της, παράλληλα με την εργασία της ως σεφ και τελικά αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τις δουλειές τους για να «κάνουν ένα πράγμα και να το κάνουν καλά».

Η Τσέλσι, που προηγουμένως εργαζόταν ως αρθρογράφος μαγειρικής στο BBC Good Food, δήλωσε: «Γίναμε γνωστές ως τα κορίτσια των μπισκότων στην περιοχή μας. Κάναμε απλά κάποιες μικρές δουλειές για την οικογένεια και τους φίλους μας – γενέθλια και πάρτι. Εργαζόμουν με πλήρες ωράριο, αλλά ο μισθός ήταν απαίσιος και ήταν ένας πολύ καλός τρόπος για να κερδίζουμε μετρητά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 29 Ιαν, 2019 στις 3:21 πμ PST

Τα δύο κορίτσια ξεκίνησαν έναν pop-up διάρκειας δύο εβδομάδων στον σταθμό του μετρό στην Old Street, επενδύοντας 1.000 λίρες η καθεμία, τα οποία είχαν βγάλει δουλεύοντας επτά ημέρες την εβδομάδα κάνοντας κέτερινγκ παράλληλα με τις εργασίες πλήρους απασχόλησής τους.

Πουλούσαν για 12 ημέρες, καθώς ήταν κλειστά τις Κυριακές, και έβγαλαν τελικά 22.500 λίρες όταν έκλεισαν το pop-up τους.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 7 Ιαν, 2019 στις 2:41 πμ PST

Η Τσέλσι είπε: «Εγώ και η Κρίστελ πωλούσαμε στον πάγκο μας από τις 7 το πρωί μέχρι τις 7 το απόγευμα κάθε μέρα και μετά έπρεπε να ψήνουμε όλο το βράδυ για την επόμενη μέρα. Μετακόμισα στο σπίτι των γονιών της για δύο εβδομάδες και ψήναμε στην κουζίνα του σπιτιού τους. Κοιμόμασταν περίπου 4 ώρες μόνο εκείνες τις δύο εβδομάδες. Ήμασταν εξαντλημένες, αλλά με την αδρεναλίνη στα ύψη, τα καταφέραμε. Μάθαμε πάρα πολλά εκείνες τις δύο εβδομάδες. Δεν ξέρω αν ήταν απλά υστερία επειδή ήμασταν τόσο κουρασμένες, αλλά ήμασταν συγκλονισμένες από την ανταπόκριση του κόσμου. Προσευχηθήκαμε την πρώτη ημέρα και είχαμε φτιάξει 200 μπισκότα, και θυμάμαι να λέω στην Κρίστελ: ‘Θεέ μου, δεν πρόκειται να πουλήσουμε ούτε ένα μπισκότο’».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 25 Δεκ, 2018 στις 9:01 πμ PST

Μέχρι το απόγευμα, είχαν σχηματιστεί ουρές και τα είχαμε πουλήσει όλα. Κι έτσι ξεκίνησαν όλα και τότε ήξερα πως είχαμε κάτι καλό. Προφανώς υπήρχε κίνδυνος, αλλά είχαμε την επιχείρησή μας με το κέτερινγκ που πήγαινε καλά και είχαμε πολλές δουλειές κλεισμένες σε περίπτωση που το συγκεκριμένο πρότζεκτ με το pop-up δεν πήγαινε καλά».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 2 Ιαν, 2019 στις 12:11 πμ PST

Τον Ιανουάριο, τα κορίτσια έκαναν το όνειρό τους πραγματικότητα, όταν το κατάστημα Selfridges κάλεσε την εταιρεία τους Blondies Kitchen για ένα δοκιμαστικό διάρκειας δύο μηνών στο κατάστημά τους στο Λονδίνο.

Η Τσέλσι είπε: «Αυτό ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα για εμάς. Ειλικρινά ουρλιάζαμε και δεν μπορούσαμε να πιστέψουμε ότι είχαν έρθει σε επαφή μαζί μας. Ήταν η μοίρα».

Νοίκιασαν μια επαγγελματική κουζίνα με την Κρίστελ να αστειεύεται: «Τα Selfridges δεν θα με αφήσουν να μαγειρεύω στην κουζίνα των γονιών μου πια».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 22 Δεκ, 2018 στις 6:51 πμ PST

Μίσθωσαν επίσης ένα εξάμηνο πop-up κατά την διάρκεια του καλοκαιριού στο Σόχο. Η Κρίστελ τώρα εργάζεται ως επικεφαλής σεφ στην κουζίνα, μαζί με άλλα δύο άτομα, έναν μεταφορέα πρώτων υλών και συσκευαστές για τις διαδικτυακές παραγγελίες.

Την ίδια ώρα, η Τσέλσι διαχειρίζεται την ομάδα στο Selfridges και σε οποιοδήποτε άλλο pop-up – μιλά με τους πελάτες και επιστρέφει στην συνεργάτη της για να συζητήσουν για νέες, νόστιμες συνταγές ενώ έχουν ήδη 20 άτομα στην μισθοδοσία.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 5 Δεκ, 2018 στις 1:35 πμ PST

Η Τσέλσι αποκάλυψε: «Ο Τζόε Ουάις είναι μεγάλος θαυμαστής μας, ήρθε στο Σόχο και ανέβασε στα social media μια φωτογραφία που έλεγε: ‘μόλις πήρα γάλα και μπισκότα’ και μετά από αυτή την ανάρτηση αποκτήσαμε πολλούς οπαδούς. Μέχρι και ο Ρομέο Μπέκαμ έχει δοκιμάσει τα μπισκότα μας. Η Κάθριν Τέιτ ήταν μία από τις πρώτες διασημότητες που λάτρεψε τα μπισκότα μας».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 2 Οκτ, 2018 στις 1:10 μμ PDT

Αλλά όπως τονίζουν και οι δύο, «είμαστε μια start-up και πολλά μπορούν να πάνε στραβά. Όταν ξεκινήσαμε με τις παραγγελίες μας, δεν είχαμε καταλάβει πόσο δύσκολο θα ήταν. Και μετά από λίγο βλέπαμε κούτες ολόκληρες με γάλα αμυγδάλου έξω από την κουζίνα μας και σκεφτόμασταν: ‘Θεέ μου, τι κάνουμε;» αναφέρουν.

«Σκεφτόμασταν να ονομάσουμε την εταιρεία μας Blondies London, αλλά πιστεύαμε πως θα ακουγόταν σαν υπηρεσία συνοδών».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 17 Οκτ, 2018 στις 6:36 πμ PDT

Και η Τσέλσι πρόσθεσε: «Έχουμε μια επιχείρηση στην οποία εργαζόμαστε όλες τις ημέρες του χρόνου γιατί τότε είναι ανοιχτό το Selfridges. Στην αρχή η σπατάλη ήταν πολύ μεγάλη, επειδή φοβόμασταν ότι μπορεί να ξεπουλούσαμε, και κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται στα Selfridges».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Blondies Kitchen™ (@blondieskitchen) στις 15 Δεκ, 2018 στις 2:16 πμ PST

Μέχρι στιγμής πάντως τα καταφέρνουν περίφημα. Μέσα σε μόλις δύο χρόνια έχουν καταφέρει να βγάλουν περίπου 560.000 ευρώ και όνειρό τους είναι να γίνουν μια «σύγχρονη Μπέτι Κρόκερ» με απλά μίγματα κέικ που οι άνθρωποι θα μπορούν να αγοράσουν στο σούπερ μάρκετ και να ψήσουν στην κουζίνα του σπιτιού τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ