Ερευνα για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου σε σχολείο στου Ζωγράφου - iefimerida.gr

Ερευνα για σεξουαλική κακοποίηση 12χρονου σε σχολείο στου Ζωγράφου

Από την καταγγελία της μητέρας (με γυρισμένο πρόσωπο) στον ΑΝΤ1 / Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ευθύνες της διοίκησης του σχολείου θα αναζητήσει το υπουργείο Παιδείας, αναφορικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης 12χρονου μαθητή, από συμμαθητές του, σε Γυμνάσιο του Ζωγράφου.

Το περιστατικό κατήγγειλε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, η μητέρα του 12χρονου, σημειώνοντας ότι οι δράστες, δυο μεγαλύτεροι μαθητές, βιντεοσκόπησαν τις αποτρόπαιες πράξεις τους και έδειξαν το βίντεο σε άλλους μαθητές.

Η μητέρα υποστήριξε ότι ο μεγαλύτερος γιος τους, που φοιτά στην Γ’ Γυμνασίου, έμαθε για το βίντεο και ενημέρωσε τον διευθυντή του Γυμνασίου και έναν καθηγητή.

Το υπουργείο Παιδείας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία εκφράζει «τον αποτροπιασμό του για τη συγκεκριμένη πράξη και δηλώνει ότι, ανεξάρτητα και παράλληλα με την εξέλιξη των ενδίκων μέσων που έχει ή σκοπεύει να χρησιμοποιήσει η οικογένεια του θύματος, έχει ήδη διαταχθεί κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να αναζητηθούν τυχόν ευθύνες του σχολείου, είτε στο επίπεδο της πρόληψης είτε και κατά τον μετέπειτα χειρισμό».

Το υπουργείο χαρακτηρίζει ως «εγκληματικές πράξεις» αυτά τα φαινόμενα και δηλώνει προς την οικογένεια και το θύμα τη δέσμευσή του «να πράξει όλα τα δέοντα για την πάταξη τέτοιων εγκλημάτων και την εκτόπισή τους από το σχολικό περιβάλλον».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ