Oπαδός του Τραμπ επιτέθηκε σε εικονολήπτη του BBC [βίντεο]

Μια «απίστευτα βίαιη επίθεση» δέχθηκε εικονολήπτης του BBC στη διάρκεια ομιλίας του Ντόναλντ Τραμπ στο Ελ Πάσο του Τέξας.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του βρετανικού βικτύου Γκάρι Ο’ Ντόνοχιου, ένας οπαδός του Ρεπουμπλικανού προέδρου που φορούσε ένα τζόκεϊ με το σύνθημα της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ “Make America Great Again” ανέβηκε στην εξέδρα των τηλεοπτικών συνεργείων και των δημοσιογράφων και έσπρωξε την κάμερα προς το μέρος του εικονολήπτη Ρον Σκινς και συνέχισε να τον ωθεί. «Ήταν μια απίστευτα βίαιη επίθεση. Ευτυχώς ο καμεραμάν μας είναι καλά, είναι φτιαγμένος από σκληρό υλικό», είπε.

This is the shameful moment when my cameraman Ron Skeans was attacked at an ⁦@realDonaldTrump⁩ rally in El Paso last night - warning this video contains strong language. Happily Ron is fine. #TrumpElPaso pic.twitter.com/Ay5DYT6gjP

Ο Ο’Ντόνοχιου, που είναι τυφλός, ανήρτησε μάλιστα στο Twitter βίντεο που κατέγραψε η κάμερα του Σκινς καθώς εστίαζε στην ομιλία του Τραμπ και ξαφνικά αναπήδησε. Κι ενώ για περίπου δέκα δευτερόλεπτα η κάμερα στριφογυρίζει, τελικά καταγράφει τον δράστη με το κόκκινο καπελάκι, την ώρα που ένας άλλος άνδρας τον απομακρύνει.

«Είναι κάτι που συμβαίνει συχνά σ’ αυτές τις συγκεντρώσεις – μια υποκίνηση του πλήθους κατά των ΜΜΕ», λέει ο Ο’ Ντόνιοχου. «Με έχουν φτύσει στο παρελθόν, εκστομίζουν βρισιές κυρίως κατά Αμερικανών συναδέλφων».

Ο Τραμπ αντιλήφθηκε τι συνέβη και αφού βεβαιώθηκε ότι ο εικονολήπτης είναι καλά του έκανε σήμα με το χέρι και συνέχισε την ομιλία του. Εκπρόσωπός του υποστήριξε αργότερα ότι ο δράστης ήταν μεθυσμένος.

Ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος έχει επανειλημμένα εξαπολύσει επιθέσεις στα ΜΜΕ, που κατηγορεί ότι διασπείρουν «ψευδείς ειδήσεις» και τα χαρακτηρίζει «εχθρό του αμερικανικού λαού».

Συχνά δε μιλά απαξιωτικά για τον Τύπο σε ομιλίες του, κυρίως εναντίον των New York Times, της Washington Post και του CNN.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ