Γκουαϊδό προς Ρώμη: Γιατί δεν παίρνετε σαφή θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο; - iefimerida.gr

Γκουαϊδό προς Ρώμη: Γιατί δεν παίρνετε σαφή θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο;

Ο Χουάν Γκουαϊδό/ Φωτογραφία: AP- Fernando Llano
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Χουάν Γκουαϊδό, σε επιστολή του προς την Ιταλία, επισημαίνει ότι δεν κατανοεί τις αιτίες της πολιτικής θέσης της χώρας και για ποιο λόγο η Ρώμη «δεν θέλει να λάβει μια σαφή και ξεκάθαρη θέση κατά του δικτάτορα Μαδούρο».

Ο αυτοανακηρυχθέντας πρόεδρος της Βενεζουέλας καλεί την Ιταλία να ζητήσει τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών υπό την αιγίδα της διεθνούς κοινότητας και να μπορέσουν να αποδεσμευθούν οι διεθνείς βοήθειες. «Είμαι σίγουρος ότι ο ιταλικός λαός είναι με το μέρος μας, με το μέρος της Δημοκρατίας, της ελευθερίας και της δικαιοσύνης», επισημαίνει ακόμη, σύμφωνα με το ΑΠΕ, στην επιστολή του που έδωσαν στη δημοσιότητα εκπρόσωποί του που επισκέφθηκαν τη Ρώμη.

Επίσημα η ιταλική κυβέρνηση ζητά τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών στη Βενεζουέλα, αλλά τάσσεται κατά των έξωθεν παρεμβάσεων. Ομως, η Λέγκα έχει υιοθετήσει σαφέστερη θέση. Ο Ματέο Σαλβίνι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Γκουαϊδό τη Δευτέρα. Κατά τη συνομιλία τους, επιβεβαίωσε την σκληρή θέση κατά του Μαδούρο και «την πλήρη στήριξη της συνταγματικής πορείας για την διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών, το γρηγορότερο δυνατό».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ