Η Σλοβενία η δεύτερη χώρα που θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ - iefimerida.gr

Η Σλοβενία η δεύτερη χώρα που θα κυρώσει το πρωτόκολλο ένταξης της Β. Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Ο Μάριαν Σάρετζ/ Φωτογραφία: AP- Piroschka van de Wouw
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μετά την Ελλάδα, σειρά παίρνει η Σλοβενία στην κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας.

«Η Σλοβενία θα είναι η δεύτερη χώρα μετά την Ελλάδα που θα προχωρήσει στην επικύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ», δήλωσε ο Μάριαν Σάρετζ κατά τη συνάντηση που είχε στη Λιουμπλιάνα με τον πρόεδρο της Βουλής της ΠΓΔΜ, Ταλάλ Τζαφέρι.

«Θα ξεκινήσει ένα νέο κεφάλαιο στην οικοδόμηση των ευρωπαϊκών αξιών στη Βόρεια Μακεδονία που θα εγγυώνται μια καλύτερη ζωή για όλους τους πολίτες της χώρας καθώς και την ασφάλεια των ξένων επενδύσεων, ενισχύοντας έτσι την οικονομία στη χώρα», δήλωσε ο Σλοβένος πρωθυπουργός, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Σάρετζ χαιρέτισε την επικύρωση της συμφωνίας της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τόνισε ότι αποτελεί θετικό παράδειγμα για την επίτευξη κοινών λύσεων μέσω διαλόγου, που θα ωφελήσει όλες τις χώρες της περιοχής.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ