Βασίλισσα Αννα: Η αληθινή ιστορία της εκκεντρικής βασίλισσας που χάρισε στον Γιώργο Λάνθιμο 7 βραβεία BAFTA - iefimerida.gr

Βασίλισσα Αννα: Η αληθινή ιστορία της εκκεντρικής βασίλισσας που χάρισε στον Γιώργο Λάνθιμο 7 βραβεία BAFTA

Η Ολίβια Κόλμαν στο ρόλο της βασίλισσας Άννας στην ταινία «Τhe Favourite»/ Φωτογραφία: IMDb
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Bασίλισσα Άννα: η γυναίκα που ενέπνευσε τον Γιώργο Λάνθιμο και τον οδήγησε στην δημιουργία ενός κινηματογραφικού αριστουργήματος.

Το βράδυ της Κυριακής 10 Φεβρουαρίου, η «Ευνοούμενη» του Γιώργου Λάνθιμου απέσπασε 7 βραβεία στα BAFTA Awards.

Ποια ήταν, όμως, πραγματικά η βασίλισσα Άννα; Μια γυναίκα ανασφαλής, φιλάσθενη και αφόρητα μόνη. Γεννήθηκε στις 6 Φεβρουαρίου του 1665. Ήταν η μικρότερη κόρη της Άννας Χάιντ και του Ιακώβου Δούκα του Γιορκ, (του δεύτερου γιου, ενός αμφιλεγόμενου βασιλιά), και, υπό κανονικές συνθήκες, δεν θα γινόταν ποτέ βασίλισσα. Από ένα παράδοξο σερί συγκυριών -τραγικές απώλειες, άτεκνους γάμους, πολιτικές αναταράξεις-ανέβηκε στο θρόνο το 1702, στα 37 της.

Φιλάσθενη από παιδί, η Άννα έπασχε σε όλη της τη ζωή από μια μόλυνση του ματιού, που την έκανε να δακρύζει διαρκώς, ενώ είχε επώδυνες κρίσεις αρθρίτιδας, που την καθήλωναν στο κρεβάτι. Τον περισσότερο καιρό, οι υπηρέτες έπρεπε να την μεταφέρουν στα χέρια, πάνω σε ένα κάθισμα ή σε ένα αμαξίδιο με ρόδες. Ακόμα και χωρίς τις ασθένειες που την τυραννούσαν, η μοίρα δεν ήταν ιδιαίτερα γενναιόδωρη μαζί της.Έχασε την μητέρα της στα 6 της χρόνια.

Διαβάστε όλη την ιστορία της εκκεντρικής βασίλισσας Άννας που ενέπνευσε τον Γιώργο Λάνθιμο, στο bovary.gr.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ