Βιβλίο για τον Τσίπρα έγραψε ο Αμβρόσιος: Αθεος, κηρύσσει σε διωγμό την Εκκλησία - iefimerida.gr

Βιβλίο για τον Τσίπρα έγραψε ο Αμβρόσιος: Αθεος, κηρύσσει σε διωγμό την Εκκλησία

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος / Φωτογραφία: EUROKINISSI
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την απόφασή του να μην αποχωρίσει από τον μητροπολιτικό θώκο της Αιγιαλείας γνωστοποίησε ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος προ ημερών επισκέφθηκε την Παναγία Τρυπητή και, όπως είπε, της «ζήτησα να μου πει τι να κάνω».

Ο κ. Αμβρόσιος, που το τελευταίο διάστημα απασχόλησε έντονα την επικαιρότητα κατά τη δίκη του για το ομοφοβικό του παραλήρημα, πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου κατά την οποία μίλησε τόσο για το σενάριο της παραίτησής του, όσο και για το νέο του βιβλίο με τίτλο «Πλανάσθε κ. Τσίπρα, Πρωθυπουργέ της Ελλάδος! Η Πολιτεία οφείλει στην Εκκλησία και όχι η Εκκλησία στην Πολιτεία!».

«Θα μείνω να αγωνιστώ»

Σε ό,τι αφορά τα της παραίτησής του, ο Μητροοπλίτης Καλαβρύτων υποστήριξε ότι τον σημαντικότερο ρόλο για να παραμείνει στη θέση του έπαιξε η «πορεία» δεκάδων κληρικών, οι οποίοι τον επισκέφθηκαν ζητώντας του να μην παραιτηθεί.

«Ηρθαν εδώ εβδομήντα ιερείς, να μην τους κάνω το χατίρι;» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αμβρόσιος και, σύμφωνα με το protionline προσέθεσε:

«Θυμηθείτε τα 400 χρόνια σκλαβιάς. Αν δεν υπήρχαν οι παππάδες, οι μοναχοί, το Κρυφό Σχολειό, δεν θα υπήρχε ούτε γλώσσα ούτε εθνική συνείδηση. Οι κληρικοί έχουν χύσει αίμα, αυτό το αίμα δεν πληρώνεται με τίποτα. Ο διωγμός αυτός με πονάει πάρα πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που εκάμφθην από την παρουσία των ιερέων. Είχα ετοιμάσει την παραίτησή μου από την 1η Φεβρουαρίου όταν ήρθαν εν σώματι και μου είπαν “μην μας αφήσετε”, με έκαμψε αυτό και λέω θα μείνω να αγωνιστώ».

Να μας πει ο Τσίπρας αν είναι άθεος

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα.

«Ενώ κάνει τον άθεο, πολεμάει την Εκκλησία, πηγαίνει στην Χάλκη, ανάβει κερί, εκκλησιάζεται. Τι υποκρισίες είναι αυτές, ας ξεκαθαρίσει τι θέλει. Εάν πιστεύει, ας γίνει καλός χριστιανός, να ενταχθεί στην Εκκλησία, να βαφτίσει τα παιδιά του κ.λπ. Δεν μπορεί από την μία να κάνει τον άθεο κι από την άλλη να πηγαίνει π.χ. στα Θεοφάνεια. Αν είναι άθεος, να το ξέρουμε. Να πολεμήσουμε έναν άθεο. Αλλά έναν χριστιανό βαπτισμένο που κάνει τον άθεο, δεν μπορώ να τον δεχθώ. Και θα ήθελα να παρακαλέσω την Ιεραρχία της Εκκλησίας, επιτέλους κάποια στιγμή να ενεργοποιηθεί, να δει ότι χάνεται το σύμπαν», σημείωσε χαρακτηριστικά.

«Αίσχος, κύριε Πρωθυπουργέ. Ελληνες κληρικοί ξεσηκωθείτε»

Σύμφωνα με το protionline, αφορμή για να συγγράψει το νέο του πόνημα, ήταν η διαπραγμάτευση της Ιεράς Συνόδου με τον πρωθυπουργό, τον περασμένο Νοέμβριο, για το ζήτημα της μισθοδοσίας των κληρικών και την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων υποστήριξε σχετικά ότι «ο πρωθυπουργός έχει κηρύξει σε διωγμό την Ορθοδοξία μας», ενώ τόνισε πως «αποφασίσαμε να πούμε προς τον κ. Πρωθυπουργό, ευθέως και μεγαλοφώνως, την ταπεινή μας γνώμη, ότι δηλ. η Ελλάδα οφείλει στην Εκκλησία την ύπαρξη και την υπόστασή της! Αντιθέτως, η Εκκλησία ουδέν οφείλει στην Πολιτεία, όπως ισχυρίζονται οι εχθροί της Πίστεως και της Πατρίδος!» τόνισε και καταλήγοντας ανέφερε:

«Ο Χριστός μας διώκεται! Με βήμα σημειωτόν η Ορθόδοξος Χριστιανική Ελλάδα μας απομακρύνεται από την αγκαλιά τού Σωτήρος Χριστού! Ο Ιερός Εφημεριακός Κλήρος οδηγείται εις το εκτελεστικό απόσπασμα! Οι υπέρμαχοι της αρετής, της αγιότητος και της ελευθερίας ρίχνονται στον Καιάδα! Αίσχος, κύριε Πρωθυπουργέ! Έλληνες Κληρικοί, ξεσηκωθείτε! Πάρτε τα λάβαρα της αντιστάσεως στα χέρια σας!».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ