Εκπληκτοι οι επισκέπτες ζωολογικού: Χιμπατζήδες το έκασαν με αυτοσχέδια σκάλα από ζωολογικό κήπο [βίντεο] - iefimerida.gr

Εκπληκτοι οι επισκέπτες ζωολογικού: Χιμπατζήδες το έκασαν με αυτοσχέδια σκάλα από ζωολογικό κήπο [βίντεο]

Ένα σπασμένο κλαδί ήταν αρκετό για τους χιμπατζήδες (Φωτογραφία: YouTube)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Άφωνους άφησε τους υπεύθυνους του ζωολογικού κήπου του Μπέλφαστ μια ομάδα χιμπατζήδων που χρησιμοποίησαν ένα πεσμένο κλαδί για να αποδράσουν.

Μετά από μια πρόσφατη κακοκαιρία σπασμένα κλαδιά έπεσαν μέσα στο χώρο φύλαξης των χιμπατζήδων κι εκείνοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία και χρησιμοποίησαν ένα απ’ αυτά ως σκάλα για να το σκάσουν.

Σοκαρισμένοι επισκέπτες του ζωολογικού κήπου είπαν ότι είδαν να πετάγεται ξαφνικά ένας χιμπατζής από τους θάμνους και να κινείται προς το μέρος τους, ενώ κάποιοι άλλοι εθεάθησαν να κάθονται πάνω στα τείχη. «Μην το σκάσεις κακέ, μικρέ γορίλλα», φώναξε ένα κοριτσάκι.

Τη σκηνή κατέγραψε η μητέρα της, Ντάνιελ Μόναχαν, που είχε πάει στο ζωολογικό κήπο με τις δύο κόρες της, το σύντροφό της και τις δύο τετράχρονες ανιψιές του.

«Πάγωσα από το φόβο μου, προφανώς, αφού είχαμε και τα παιδιά μαζί και προσπάθησα να μη δείξω ότι φοβάμαι, αλλά μέσα μου σκεπτόμουν τι θα γίνει αν μας επιτεθούν ή προσπαθήσουν να αρπάξουν τα παιδιά. Αλλά ήμασταν αναγκασμένοι να παραμείνουμε ψύχραιμοι. Ίσως η ιστορία να είχε εξελιχθεί διαφορετικά αν ήταν επιθετικά, αλλά ευτυχώς δεν ήταν...», δήλωσε η γυναίκα στο BBC.

Η απόδραση έληξε τελικά όταν οι χιμπατζήδες, αφού χόρτασαν «αέρα ελευθερίας», αποφάσισαν να επιστρέψουν στο κλουβί τους...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ