Προεδρικό Παράσημο της Ελευθερίας για Πέρες, Ολμπράιτ, Ντύλαν και Τόνι Μόρισον - iefimerida.gr

Προεδρικό Παράσημο της Ελευθερίας για Πέρες, Ολμπράιτ, Ντύλαν και Τόνι Μόρισον

ΗΠΑ: Με το Προεδρικό Παράσημο της Ελευθερίας τιμήθηκαν οι Πέρες
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα ανακοίνωσε σήμερα ότι θα απονείμει το «Προεδρικό Παράσημο της Ελευθερίας» σε 13 εξέχουσες προσωπικότητες της χώρας του.

Μεταξύ αυτών, έχει επιλέξει τον ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, την πρώην υπουργό Εξωτερικών Μαντλίν Ολμπράιτ, τον τραγουδιστή Μπομπ Ντύλαν και τη μυθιστοριογράφο Τόνι Μόρισον, τον πρώην αστροναύτη και γερουσιαστή Τζον Γκλεν και τον πρώην δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου Τζον Πολ Στίβενς, ενώ μετά θάνατον θα τιμηθεί ο πολωνός «αγγελιαφόρος του Ολοκαυτώματος» Γιαν Κάρσκι και η ιδρύτρια του γυναικείου τμήματος των προσκόπων, Τζούλιετ Γκόρντον Λόου.

Η παρασημοφόρηση του Κάρσκι, ο οποίος πέθανε το 2000, και του Πέρες, ηλικίας 88 ετών και προέδρου του Ισραήλ από το 2007, είχαν ήδη ανακοινωθεί τις προηγούμενες εβδομάδες.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ ηλικίας 74 ετών, ήταν η πρώτη γυναίκα υπουργός εξωτερικών στην ιστορία των ΗΠΑ και διετέλεσε το λεργο της κατά τη δεύτερη θητεία του Μπιλ Κλίντον (1997-2001)

Ο διάσημος μουσικός Μπομπ Ντύλαν, 70 ετών και με 50 χρόνια σταδιοδρομίας, παραμένει ακόμα συνδεδεμένος με το κίνημα του «protest song» ενώ τραγούδια όπως «Like a rolling stone» και «Desolation row» έγιναν σήμα κατατεθέν της εποχής του.

Η Τόνι Μόρισον, 82 ετών, κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 1993, έξι χρόνια αφότου εκδόθηκε το «Beloved», για το οποίο είχε ήδη κερδίσει το Πούλιτζερ.

Ο Τζον Γκλεν, 90 ετών, το 1962, πέταξε σε τροχιά γύρω από τη Γη, ενώ παραμένει ο ένας από τους μόνο δύο επιζώντες της ομάδας των επτά αστροναυτών που είχαν επιλεγεί το 1959 για το πρώτο επανδρωμένο διαστημικό πρόγραμμα των ΗΠΑ, το πρόγραμμα Mercury, ενω μετά το τέλος της καριέρας του ως αστροναύτης εκπροσώπησε το Οχάιο στη Γερουσία επί 24 χρόνια.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ