Super League: Ο ΠΑΟΚ... σχεδόν πρωταθλητής, 3-1 τον Ολυμπιακό - iefimerida.gr

Super League: Ο ΠΑΟΚ... σχεδόν πρωταθλητής, 3-1 τον Ολυμπιακό

Το 1-0 του ΠΑΟΚ από τον Βιεϊρίνια /Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με δύο γρήγορα γκολ σε μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» νωρίς το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, κερδίζοντας 3-1 στην Τούμπα για την 20η αγωνιστική της Super League.

Πλέον, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έχει 9 βαθμούς διαφορά από τον 2ο Ολυμπιακό και απομένουν 10 ματς. Αρα βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην κατάκτηση του τίτλου μετά από 35 χρόνια, έχοντας πλέον παίξει και τα ντέρμπι με ΑΕΚ-Ολυμπιακό στον 2ο γύρο.

Σκόρερ για τον ΠΑΟΚ στο 3' ο Βιεϊρίνια, στο 19' ο Μπίσεσβαρ, στο 82' ο 'Ακπομ, ενώ μείωσε στο 87' ο Ποντένσε για το τελικό 3-1.

Οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν απαντήσεις στο επιθετικό παιχνίδι του ΠΑΟΚ, που θα μπορούσε να πετύχει κι άλλα γκολ, ενώ στην ουσία δεν απειλήθηκε ποτέ από τον Ολυμπιακό. Έμοιαζαν να παίζουν χωρίς αντίπαλο οι παίκτες της επιθετικής τετράδας του ΠΑΟΚ, αφού Μπίσεσβαρ, Ζαμπά, Ελ Καντούρι και Άκπομ έκαναν ό,τι ήθελαν με την μπάλα στα πόδια. Δεν βγήκε τίποτα στον Ολυμπιακό του Μαρτίνς, το ντέρμπι πήγε ακριβώς όπως το ήθελε ο ΠΑΟΚ, που βρήκε γρήγορο προβάδισμα και απειλούσε διαρκώς στους τεράστιους χώρους που άφηναν οι ερυθρόλευκοι.

Μεγάλο παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη, με πολλές και αξιόλογες φάσεις, με πολύ επιθετικό πνεύμα από τις δύο ομάδες και κυρίαρχο τον νικητή ΠΑΟΚ, που στο σημαντικότερο παιχνίδι της σεζόν έκανε μια μεγάλη παρουσία και επιβλήθηκε καθαρά με 3-1. Το γκολ των «ερυθρολεύκων» σημειωσε στο 87' ο Ποντένσε, αλλά δεν αρκούσε να ξαναβάλει τον Ολυμπιακό στο παιχνίδι.

Το παιχνίδι «άναψε» από νωρίς. Στο 2' ο Μαουρίσιο άνοιξε πολύ την μπάλα και ο Σα απέκρουσε, ενώ στο 3' βολίδα του Χριστοδουλόπουλου έφυγε ελάχιστα άουτ. Στο ίδιο λεπτό, ο ΠΑΟΚ "χτύπησε στην καρδιά" τον Ολυμπιακό. Ο Βιεϊρίνια από πλάγια θέση έστειλε γωνιακό ψηλοκρεμαστό βολέ, που δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Σα και η μπάλα κυλησε στα δίχτυα του, για να "ανάψει" η Τούμπα για τα καλά. Το παιχνίδι ξεκίνησε με πολύ πάθος για τις δύο ομάδες και το γρήγορο γκολ ανέβασε τον "πυρετό" του ντέρμπι, τόσο στον αγωνιστικό χώρο όσο και στην "καυτή" κερκίδα. Ο Ολυμπιακός, αξιοποιώντας την ευελιξία και τεχνική του Φορτούνη, θέλησε να περάσει επιθετικότερα εφαρμόζοντας πιεστικό μαρκάρισμα στη μεσαία γραμμή. Ο ΠΑΟΚ όμως δεν ήταν διατεθειμένος να δώσει χώρους.

Στο 19' ο Ελ Καντουρί σούταρε πολύ ψηλά σε μονοκόμματο βολέ που έστειλε και το παιχνίδι εξελίσσονταν με θέαμα, ταχύτητα και πολλές εκατέρωθεν επιθέσεις. Σε μία από αυτές ο Μπίσεσβαρ "έγραψε" το 2-0 από πολύ κοντά, μετά από γυριστή κεφαλιά του Ακπομ που επιχείρησε να στείλει αυτός την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός στο 21' πλησίασε με τον Γκιγιέρμε, το μακρινό σουτ του οποίου δεν αιφνιδίασε τον Πασχαλάκη που έδιωξε σε πρώτο χρόνο. Ο ΠΑΟΚ διατήρησε την κυριαρχία του σε συνδυασμό με το διογκωμένο ηθικό του. Στο 29' ο Σάκχοφ είχε σουτ στην γωνία που εξοστρακίστηκε στο αριστερό δοκάρι του Σα.

Η πίεση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε με ασταμάτητο ρυθμό και στο 34' ο Μπίσεσβαρ από πάσα του Ζαμπά σημάδεψε την εστία, αλλά οι φιλοξενούμενοι έστω και δύσκολα απομάκρυναν. Ο Ολυμπιακός, έχοντας βγει πολύ επιθετικά για να φτάσει στο γκολ που θα τον ξανάβαζε στο παιχνίδι, άφησε μοιραία ακάλυπτους διαδρόμους στην άμυνά του και ο ΠΑΟΚ επιχείρησε να το αξιοποιήσει. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ έκανε οικονομία δυνάμεων και έδειξε να ενδιαφέρεται να θωρακίσει το υπέρ του σκορ.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Ολυμπιακός μπήκε πιο απαιτητικά στο γήπεδο. Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε ταυτόχρονα δύο αλλαγές με τους Ντίας και Καμαρά αντί των Χριστοδουλόπουλου και Νάτχο, με σκοπό να κερδίσει το χαμένο κέντρο και ο Λουτσέσκου ετοίμασε άμεσα την "απάντησή" του με την επιστράτευση του Ολιβέιρα.

Ηδη στο 48' ο Ντίας δεν πρόλαβε την πορεία της μπάλας για να την στείλει στα δίχτυα και από το 53' ο ΠΑΟΚ είχε στον κορμό του τον Πορτογάλο Ολιβέϊρα αντί του Σάκχοφ. Παρά τη διπλή αλλαγή ο Ολυμπιακός δεν κατάφερε να βελτιώσει την εικόνα του, ούτε την επιθετική του ισχύ. Είχε όμως την κατοχή της μπάλας και προσπαθούσε για το καλύτερο δυνατό. Ο ΠΑΟΚ, που είχε σαφώς στη σκέψη του, να διατηρήσει το πολύτιμο 2-0, αρκέστηκε στην διατήρηση του ελέγχου, με αντεπιθέσεις που πλησίαζαν στην δημιουργία ευκαιριών. Σε μια από αυτες, ο Ακπομ σκόραρε από θέση οφ-σάϊντ και ο Ολυμπιακός απέφυγε ένα τρίτο γκολ. Αυτό ήρθε όμως από τον Βρετανό επιθετικό με μια καταπληκτική προσωπική ενέργεια που έφερε το τρίτο γκολ των γηπεδούχων στο 83'. Το 3-0 επισφράγισε τη μεγάλη νίκη του ΠΑΟΚ, όμως ο Ολυμπιακός "έκρυβε" το γκολ της τιμής με τον Ποντένσε στο 87' από κοντά, μετά από σουτ του Ντίας και προσωρινή απόκρουση του Πασχαλάκη.

Λίγο αργότερα και σε μια τεταμένη ατμόσφαιρα τέλειωσε το ντέρμπι με πανηγυρικά θριαμβευτή τον ΠΑΟΚ, η επιτυχία του οποίου ισοδυναμεί με ένα πρωτάθλημα, έστω και δέκα αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της περιόδου.

Η ατμόσφαιρα γιορτής στο γήπεδο της Τούμπας ήταν κάτι μοναδικό και πρωτόγνωρο για τους χιλιάδες φιλάθλους που κατέκλυσαν κάθε γωνία του γηπέδου πανηγυρίζοντας μία νίκη που στέλνει τον «Δικέφαλο» της Θεσσαλονίκης μερικά μόνο βήματα πριν την κατάκτηση του φετινού τίτλου, 34 χρόνια μετά την προηγούμενη ανάλογη επιτυχία.

Διαβάστε πως μετέδωσε το ματς το iefimerida.gr

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (80' Γιαννούλης), Κρέσπο, Βαρέλα, Μαουρίσιο, Σάκχοφ (52' Ολιβέιρα), Μπίσεσβαρ (84' Πέλκας), Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Άκπομ.

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Σα, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισέ, Κούτρης, Γκιλιέρμε, Νάτχο (46' Καμαρά), Χριστοδουλόπουλος (46' Ζιλ Ντίας), Ποντένσε, Φορτούνης, Γκερέρο.

Να θυμίσουμε ότι πριν την έναρξη του ματς, στην άφιξη του Ολυμπιακού υπήρχε μεγάλη ένταση και άσχημες εικόνες με τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού να σπρώχνονται, καθώς και μεγάλη ένταση με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΑΟΚ Ολυμπιακός Super League
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ