Πρωτοφανής διαμαρτυρία παραγωγών στη Σαρδηνία -Χύνουν το γάλα στους δρόμους [βίντεο] - iefimerida.gr

Πρωτοφανής διαμαρτυρία παραγωγών στη Σαρδηνία -Χύνουν το γάλα στους δρόμους [βίντεο]

Παραγωγοί διαμαρτύρονται στην Σαρδηνία- Φωτογραφία: milanac.ru
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε θεαματική διαμαρτυρία προχώρησαν οι παραγωγοί γάλακτος της Σαρδηνίας, λόγω των υπερβολικά χαμηλών τιμών πώλησης του συγκεκριμένου προϊόντος.

Από χθες, χύνουν το γάλα στους δρόμους του νησιού, καταγγέλλοντας ότι «είναι εντελώς ασύμφορο να το πουλάς, όταν στο πληρώνουν μόλις πενήντα πέντε ως εξήντα λεπτά του ευρώ το λίτρο».

Οι διαμαρτυρίες συνεχίσθηκαν και σήμερα, ενώ αύριο οι παραγωγοί αναμένεται να συναντηθούν με τον ιταλό πρωθυπουργό Τζουζέπε Κόντε. Όπως τονίζουν χαρακτηριστικά, «πλέον, το γάλα, κοστίζει αξίζει λιγότερο από το εμφιαλωμένο νερό και αυτό είναι απαράδεκτο».

Η Σαρδηνία είναι μια από τις περιοχές της Ιταλίας η οποία μαστίζεται από χρόνια ανεργία, και με τα υψηλότερα ποσοστά μετανάστευσης των νέων. Οι κτηνοτρόφοι έκαναν γνωστό ότι αν δεν βρεθεί λύση τις αμέσως επόμενες ημέρες, πρόκειται να μπλοκάρουν τους κύριους δρόμους του νησιού, κατά τις τοπικές εκλογές της 24ης Φεβρουαρίου. Πάντως, πέντε κτηνοτρόφοι θα καταγγελθούν στην δικαστική αρχή για πρόκληση ζημιών (λόγω της καταστροφής μπουκαλιών γάλακτος).

Σημειώνεται, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι η ποδοσφαιρική ομάδα του Kάλιαρι (πρωτεύουσα της Σαρδηνίας) έκανε γνωστό ότι στηρίζει τον αγώνα των βοσκών και κτηνοτρόφων.

The Cagliari team has been allowed to leave their training ground after the local farmers, who are protesting the milk prices, told the players to knock over milk pails to support them. You can't make this up.

????pic.twitter.com/OstDebScqw

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ