Σόρος: Ο Ολάντ δεν θα σηκώσει κεφάλι απέναντι στην Μέρκελ - iefimerida.gr

Σόρος: Ο Ολάντ δεν θα σηκώσει κεφάλι απέναντι στην Μέρκελ

Σόρος: Ο Ολάντ δεν θα σηκώσει κεφάλι απέναντι στην Μέρκελ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την άποψη πως εάν κερδίσει τις εκλογές ο Φρανσουά Ολάντ, δεν θα καταφέρει να ορθώσει το ανάστημα που υπόσχεται απέναντι στην Γερμανία, εξέφρασε ο γνωστός δισεκατομμυριούχος επενδυτής, Τζωρτζ Σόρος.Ο κ. Σόρος μιλώντας στο γαλλικό περιοδικό «L΄Express», ανέφερε πως όσο η γαλλική οικονομία είναι πιο αδύναμη από την γερμανική, και θα συνεχίσει να είναι, η Γαλλία δεν μπορεί να επιβληθεί στα θέματα που αφορούν την Ευρωπαϊκή Ένωση, απέναντι στην Γερμανία της Μέρκελ.

Μάλιστα υποστήριξε πως όποιος και αν κερδίσει τις γαλλικές εκλογές, είτε ο Νικολά Σαρκοζί, είτε ο Φρανσουά Ολάντ, η διαπραγματευτική δύναμη της Γαλλίας θα είναι σίγουρα μικρότερη από παλαιότερα.

«Οι Σαρκοζί και Μέρκελ έχουν διαφορετικό όραμα, αλλά όποτε προέκυπτε σύγκρουση μεταξύ τους, ο Σαρκοζί πάντα υποχωρούσε. Για έναν απλό λόγο: η Γαλλία είναι οικονομικά πιο αδύναμη», είπε ο Σόρος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ