Φέρενμπαχ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξοφλήσει ούτε ένα σεντ - iefimerida.gr

Φέρενμπαχ: Η Ελλάδα δεν πρόκειται να ξοφλήσει ούτε ένα σεντ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παρελθόν έχει κάνει πολλές φορές καυστικές δηλώσεις για την διαχείριση της κρίσης από την Ελληνική κυβέρνηση. Και τώρα ο διευθύνων σύμβουλος της Γερμανικής εταιρείας Bosch «ξαναχτυπά».

«Ακόμα και σήμερα είμαι πεπεισμένος ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποπληρώσει ούτε ένα ''σεντ'''», δήλωσε ο Φραντς Φέρενμπαχ την Πέμπτη, παραμονή της δημοσίευσης του ισολογισμού της εταιρείας, στη Στουτγκάρδη.

«Οι Έλληνες χρειάζονται μια απομείωση χρέους της τάξεως του 100%», είπε τασσόμενος υπέρ μιας συνολική διαγραφή των χρεών, που ανέρχονται σε δισεκατομμύρια ευρώ.

Ο Φέρεμμπαχ είναι γνωστός για τις καυστικές του δηλώσεις. Κατά την άποψή του, στην περίπτωση της Ελλάδας συνέβη μια σειρά από λάθη. Η χώρα αποδεδειγμένα παραποίησε τα στοιχεία της, προκειμένου να ενταχθεί στον κύκλο των χωρών της Ευρωζώνης και δεν εκμεταλλεύτηκε το φθηνό χρήμα της ΟΝΕ για επενδύσεις. «Αντ' αυτού οι πολιτικοί συσσώρευσαν χρέη, αύξησαν το εργασιακό κόστος και δεν δημιούργησαν ένα φορολογικό σύστημα σε σταθερές βάσεις» τόνισε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ