Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παραδώσει το δίπλωμά του - iefimerida.gr

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παραδώσει το δίπλωμά του

Ο πρίγκιπας Φίλιππος / Φωτογραφία αρχείου: (Joe Giddens/PA via AP)  Πηγή: «Τα πόδια μου»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παραδώσει οικειοθελώς το δίπλωμα οδήγησης, όπως ανακοίνωσε το Παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Μάλιστα, το BBC μετέδωσε το γεγονός ως έκτακτη είδηση.

The Duke of Edinburgh is to voluntarily give up his driving licence, Buckingham Palace says https://t.co/35eFtXMGNK

Ο 97χρονος Δούκας του Εδιμβούργου προχωρά σε αυτή την κίνηση, έπειτα από το τροχαίο ατύχημα το οποίο συνέβη στις 17 Ιανουαρίου στην περιοχή του Σάντριγχαμ στο Νόρφολκ. Εκεί, η βασίλισσα Ελισάβετ και ο Φίλιππος περνούν ένα μεγάλο μέρος του χειμώνα.

Το πολυτελές Land Rover Freelander, το οποίο οδηγούσε ο πρίγκιπας, έβγαινε στον κεντρικό δρόμο όταν συγκρούστηκε με ένα Kia και ανατράπηκε. Ο δούκας του Εδιμβούργου φώναζε: «Τα πόδια μου!» καθώς τον έβγαζαν έξω από το κατεστραμμένο Land Rover του. Ο ίδιος υποστήριξε ότι τον τύφλωσε ο ήλιος.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος θα παραδώσει το δίπλωμά του | iefimerida.gr 0

Ο πρίγκιπας δεν έπαθε το παραμικρό. Η οδηγός του Kia είχε αμυχές στο γόνατο, ενώ η επιβάτιδα, η Έμα Φεργουέδερ, έσπασε τον καρπό της, και το μωρό στο πίσω κάθισμα δεν τραυματίστηκε.

Το σημείο που συνέβη το ατύχημα.

Ο δούκας του Εδιμβούργου εθεάθη να οδηγεί ένα καινούργιο Land Rover χωρίς να φορά ζώνη, δύο ημέρες αφότου ενεπλάκη στο τροχαίο, με την αστυνομία του Νόρφολκ, να του κάνει συστάσεις.

Με αφορμή το ατύχημα ξεκίνησαν και πάλι συζητήσεις στο Ηνωμένο Βασίλειο, για το να θα έπρεπε να αφήνουν ακόμα τον ηλικιωμένο πρίγκιπα να πιάνει τιμόνι στα χέρια του.

Αμέσως μετά το τροχαίο πολλά βρετανικά μέσα ενημέρωσης καλούσαν τη βασίλισσα Ελισάβετ να αφαιρέσει το δίπλωμα από τα χέρια του 97χρονου πρίγκιπα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ