ΚΥΣΕΑ: Όχι στην αγορά άλλων αεροσκαφών C27J από την Ιταλία - iefimerida.gr

ΚΥΣΕΑ: Όχι στην αγορά άλλων αεροσκαφών C27J από την Ιταλία

ΚΥΣΕΑ: Όχι στην αγορά άλλων αεροσκαφών C27J
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αναθεώρηση της σύμβασης που υπεγράφη το 2002 για την προμήθεια 12 μεταφορικών αεροσκαφών μέσου βεληνεκούς τύπου C-27J αποφάσισαν τα μέλη του Κυβερνητικού Συμβουλίου Εξωτερικών και Άμυνας παρουσία του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με αρμόδιες κυβερνητικές πηγές, έχουν ήδη παραληφθεί τα 8 από τα 12 που έχει παραγγείλει η Ελλάδα από ιταλική εταιρεία, αλλά μόνο ένα είναι σε πλήρη επιχειρησιακή ετοιμότητα. Τα υπόλοιπα σκάφη παραμένουν καθηλωμένα στα υπόστεγα του αεροδρομίου της Ελευσίνας, κυρίως λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι έχουν ήδη ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την ιταλική εταιρεία, ώστε αντί των τεσσάρων αεροσκαφών να προμηθευτεί η Ελλάδα ανταλλακτικά για να λειτουργήσουν τα επτά που έχουν μεν παραληφθεί αλλά είναι αδύνατο να χρησιμοποιηθούν.

Το ΚΥΣΕΑ ενέκρινε ακόμη το νέο εγχειρίδιο για την αντιμετώπιση των κρίσεων με βάση τη νέα δομή των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και την ανταπόκριση της Ελλάδας στην υποχρέωση να διαθέσει αξιωματικούς για τις δυνάμεις ταχείας επέμβασης του ΝΑΤΟ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ