Κρυφό «χρυσωρυχείο» οι ιαματικές πηγές- O άγνωστος πλούτος της Ελλάδας - iefimerida.gr

Κρυφό «χρυσωρυχείο» οι ιαματικές πηγές- O άγνωστος πλούτος της Ελλάδας

Κρυφό χρυσωρυχείο για την Ελλάδα οι ιαματικές πηγές/ Φωτογραφία: shutterstock
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με ρίζες που χάνονται βαθιά στον χρόνο, οι ιαματικές πηγές αποτελούσαν από την αρχαία Ελλάδα τόπους που προσέλκυαν επισκέπτες για θεραπεία, ανακούφιση ή ευεξία. Μάλιστα, η Αιδηψός ήταν αυτοκρατορική πόλη των Ρωμαίων όπου πραγματοποιούσαν συμπόσια.

Σήμερα, στην Ελλάδα ανακαλύπτουμε ξανά την αξία και τα οφέλη της ιαματικής ιατρικής και τις μεγάλες δυνατότητες που μπορεί να προσφέρει στην ελληνική οικονομία και την ανάπτυξη του τουρισμού. Οι ειδικοί σημειώνουν ότι πρόκειται για έναν θησαυρό, καθώς η χώρα μας διαθέτει περισσότερες από 750 ιαματικές πηγές και οι οποίες μπορούν να αποτελέσουν εστίες τουριστικής ανάπτυξης.

Διαβάστε αναλυτικά στο economistas.gr τι δηλώνουν ειδικοί, αλλά και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τις δυνατότητες που προσφέρει ο ιαματικός τουρισμός, πού βρίσκονται οι περίπου 90 αναγνωρισμένες ιαματικές πηγές και ποιες από αυτές βρίσκονται ελάχιστα χιλιόμετρα μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ιαματικές πηγές Τουρισμός
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ