Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής-Τσίπρας: Είστε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς [βίντεο] - iefimerida.gr

Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής-Τσίπρας: Είστε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς [βίντεο]

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος /Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το ρέκβιεμ της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαδεύτηκε από μια πρωτοφανή αντιπαράθεση μεταξύ Τσίπρα-Καμμένου από το βήμα της Βουλής.

Ο κ. Καμμένος με σκληρή γλώσσα χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα ψυχρό εκτελεστή που του πήρε το κεφάλι και το περιφέρει στην Τουρκία και στην Ευρώπη. Απαντώντας σε εξίσου υψηλούς τόνους ο πρωθυπουργός ανέφερε πως του έδωσε την ευκαιρία να μην γίνει ένας νέος Αντώνης Σαμαράς. Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν η τελευταία ομιλία Καμμένου ως αρχηγού ΚΟ καθώς κατέθεσε στον πρόεδρο της Βουλής την επιστολή με την οποία διαγράφει τον Θανάση Παπαχριστόπουλο.

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Οι διάλογοι της οργής

Πάνος Καμμένος: «Δείξατε ότι είστε πολύ ψυχρός εκτελεστής, προφανώς για σας η δική μας εκτέλεση δε σημαίνει τίποτα όμως η εκτέλεση της Μακεδονίας σημαίνει πολλά για μας. Η εκτέλεση της Μακεδονίας μετράει πολύ περισσότερο. Δε σας απειλώ με τίποτα, σας λέω τουλάχιστον να έχετε την ευαισθησία να σέβεστε αρχές και ιδέες από τη στιγμή που δεν σέβεστε ανθρώπινες σχέσεις. Εγώ μπορεί να ακολουθήσω το δρόμο αυτόν που ακολούθησαν όσοι αποστράτευσατε και να πάω σπίτι μου . Άλλοι που ακολούθησαν εμάς που θα πάνε, όλα αυτά τα παιδιά που πίστεψα ότι μπορεί να υπάρχει μια κυβέρνηση εθνικής συμφιλίωσης τι θα κάνουν; Εγώ χτυπήθηκα με την διαπλοκή 25 χρόνια, ιδρύθηκαν τέσσερις εφημερίδες οι οποίες με φιλοξενούν στο πρωτοσέλιδο τους μέχρι σήμερα από συγκεκριμένο άνθρωπο. Συγκρούστηκα πολιτικά και μου λέτε ότι εγώ τα βρήκα. Όχι κύριε πρωθυπουργέ ούτε τα βρήκα ούτε θα τα βρω».

Η ομιλία Καμμένου:

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Η παρέμβαση Τσίπρα

«Είμαι εδώ όχι για να ακολουθήσω την προσπάθεια που καταβάλλεται τις τελευταίες μέρες. Ομολογώ ότι δεν δύναμαι να παρακολουθήσω την εντατική προσπάθεια που καταβάλλεται να αποκαθηλώσετε και να ακυρώσετε ένα σημαντικό κομμάτι της πολιτικής σας ιστορίας των τελευταίων τεσσάρων ετών που είναι ένα θετικό κομμάτι» είπε απευθυνόμενος στον Πάνο Καμμένο και πρόσθεσε δηκτικά:

«Τέσσερις φορές αναφερθήκατε στην ομιλία σας ότι δεν έχετε απλώσει γέφυρα στην διαπλοκή ή στη Νέα Δημοκρατία. Δεν θα παρακολουθήσω ψυχαναλυτικά τι μπορεί να σημαίνει αυτό. Στην ιστορία θα μείνουν τα θετικά που πράξατε τέσσερα χρόνια τώρα και σας διαβεβαιώνω θα με ευγνωμονείτε που αντιλήφθηκα έγκαιρα τον πολιτικό σας σχεδιασμό να ανατρέψετε την κυβέρνηση που στηρίξατε τέσσερα χρόνια μπροστά σε ένα κρίσιμο εθνικό θέμα και θα με ευγνωμονείτε που απέτρεψα να καταγραφείτε στα κιτάπια της ιστορίας ως ένας νέος Αντώνης Σαμαράς».

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τα ποιήματα που αφιέρωσαν ο ένας στον άλλον

Όμως η κόντρα των δύο αντρών δεν έμεινε εκεί καθώς ο ένας αφιέρωσε ποίημα με αιχμές στον άλλον.

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)
  • Αλέξης Τσίπρας : «Μου ήρθαν στο μυαλό οι στίχοι ενός ποιήματος αγαπημένου. Σας αφιερώνω το ποίημα «Η πόλις» του Κωνσταντίνου Καβάφη. «Καινούργιους τόπους δεν θα βρεις, δεν θα βρεις άλλες θάλασσες. Η πόλις θα σε ακολουθεί.»
  • Πάνος Καμμένος: «Σας αφιερώνω και εγώ δυο στίχους από ένα ποίημα από τον Ματρόζο. Ήταν ένας ναύαρχος από τις Σπέτσες που έδωσε όλη του την περιουσία για τον αγώνα του 1821 και έμεινε χωρίς λεφτά. Κάποια στιγμή πάει ρακένδυτος να βρει τον υπουργό ναυτικών Κανάρη. Στην είσοδο κάποιος του λέει ότι οι ζητιάνοι δεν περνάνε στο υπουργείο και ο Ματρόζος απαντά : Αν ζητιάνοι σαν και με δεν έχυναν το αίμα καπεταναίοι και σε σε δεν θα φορούσαν στέμμα. Να ‘σαι καλά».

Πώς ξεκίνησε η επίθεση Καμμένου στον Τσίπρα

Ο κ. Καμμένος νωρίτερα στην διάρκεια της ομιλία του κατηγόρησε πάρα πολλές φορές τον πρωθυπουργό ότι ευθύνεται για την διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας των ΑΝΕΛ: «Αποφασίστηκε αυτό που δεν κατάφερε η προηγούμενη κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου. Συγχαρητήρια κ. πρωθυπουργέ το καταφέρατε. Αποφασίστηκε δηλαδή οι Ανεξάρτητοι Ελληνες να μην έχουμε το δικαίωμα του λόγου, της συμμετοχής στις επιτροπές, το δικαίωμα να υπάρχουμε ως κοινοβουλευτική ομάδα. Αυτό ήταν ένας σχεδιασμός που ξεκίνησε από το ταξίδι μου στην Αμερική μέσα από πρωτοσέλιδα στην Αυγή και την Εφημερίδα των Συντακτών προαναγγέλθηκε για πρώτη φορά στην δημοκρατική Ευρώπη ότι θα υπάρξει αποστασία , μεταγραφές βουλευτών, θα αλλοιωθεί η λαϊκή βούληση και βουλευτές έναντι του ανταλλάγματος της υπουργικής καρέκλας θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο».

Ο κ. Καμμένος συνέχισε στους ίδιους υψηλούς τόνους αφήνοντας αιχμές κατά του κ. Τσίπρα ότι μπορεί να υπάρξει στο μέλλον φωτογραφία του και με τον μεγαλοεπιχειρηματίας Σόρος.

«Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν για να χειροκροτούν τουρκικές εφημερίδες ότι έφυγε το πρόβλημα με τη μέση.

Επόμενο ταξίδι σας ίσως είναι στην Μέρκελ και στους Ευρωπαίους σοσιαλιστές με το κεφάλι των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ελπίζω να μην έχουμε και φωτογραφία στο Νταβός όπως έβγαλε ο κ. Ζάεφ με τον κ. Σόρος».

Ο κ. Καμμένος μίλησε για «εκτέλεσή του» από τον κ. Τσίπρα για την οποία, όπως είπε, αναλαμβάνει ο ίδιος την ευθύνη.

«Αυτό είναι ένα έγκλημα το οποίο διαπράξατε κ. πρωθυπουργέ όσον αφορά τον εαυτό μου αναλαμβάνω ο ίδιος την ευθύνη όσον αφορά τους Ανεξάρτητους Ελληνες δεν θα το ξεχάσω ποτέ.

Τι φταίνε 40 παιδιά που από αύριο θα απομακρυνθούν τι φταίει η Εύα, η Ελένη ο Ανδρέας ο Γιώργος ο Βασίλης αν θα βρεθούν στο δρόμο γιατί αποφασίσατε να μας κάνετε να σιωπήσουμε;» διερωτήθηκε σε μελοδραματικούς τόνους.

Από το ταξίδι μου στις ΗΠΑ με τα πρωτοσέλιδα της Αυγής και της ΕΦΣΥΝ προαναγγέλθηκε ότι θα υπάρξει αποστασία. Ότι βουλευτές θα περάσουν από το ένα κόμμα στο άλλο με ανταλλάγματα. Και μάλιστα από το κόμμα του εταίρου της κυβέρνησης στην κυβέρνηση. Συγχαρητήρια κύριε πρωθυπουργέ, το καταφέρατε. Και είστε σε κοινή γραμμή με τη ΝΔ. Το βάρος στην συνείδηση ότι θα χάσουν την δουλειά τους 50 άνθρωποι θα το έχουν οι αποστάτες. Πήρατε και το κεφάλι μου και το πήγατε βόλτα στον Ερντογάν και γράφανε τα πρωτοσέλιδα ότι έφυγε το πρόβλημα από τη μέση. Το επόμενο ίσως να είναι στην Μέρκελ.

(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Τέλος η ΚΟ των ΑΝΕΛ, διέγραψε τον Παπαχριστόπουλο

Ο κ. Καμμένος ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει την διαγραφή του Θανάση Παπαχριστόπουλου από την ΚΟ των ΑΝΕΛ, όπερ και εγένετο.

Δείτε την επιστολή διαγραφής:

Καμμένος: Είστε ψυχρός εκτελεστής-Τσίπρας: Είστε ένας νέος Αντώνης Σαμαράς [βίντεο] | iefimerida.gr 5

Η είσοδος Τσίπρα την ώρα που μιλούσε ο Καμμένος:

Δείτε live τη συζήτηση στη Βουλή

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ