Κοτζιάς: Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι είναι φοβική - iefimerida.gr

Κοτζιάς: Το πρόβλημα της ΝΔ είναι ότι είναι φοβική

Φωτογραφία: Εurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για μία ακόμη φορά ο Νίκος Κοτζιάς από το βήμα της Βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ κάνοντας λόγο για ανθρώπους που δεν καταλαβαίνουν και που δεν θέλουν να κάνουν εξωτερική πολιτική.

«Δεν καταλαβαίνουν οι άνθρωποι και δεν θέλουν να καταλάβουν, δεν μπορούν και δεν μπορούμε να τους κάνουμε ικανούς να μπορούν. Δεν θέλουν γιατί τους βολεύουν τα προβλήματα, δεν αξίζουν να ασχολούνται ως κυβέρνηση με θέματα εξωτερικής πολιτικής. Η χώρα είναι ευχαριστημένη με αυτή την κυβέρνηση με την εξωτερική της πολιτική και η χώρα είναι ευχαριστημένη γιατί αυτοί που δεν θέλουν και δεν μπορούν είναι στην αντιπολίτευση».

Ο κ. Κοτζιάς απαντώντας στις αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θα θέτει βέτο εάν χρειαστεί στην πορεία ένταξης της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ενωση ανέφερε ότι αυτά τα βέτο είναι αυτονόητα και προβλέπονται από την συμφωνία και σχολίασε την κριτική για την προθεσμία πέντε ετών που υπάρχει στην συμφωνία έτσι ώστε η Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει την ονομασία στα εσωτερικά της έγραφα.

«Άκουσα ότι είναι πολλά τα πέντε χρόνια για την εφαρμογή του ονόματος στα εσωτερικά έγγραφα. Εγώ μελέτησα πολλές συμφωνίες πριν καταλήξουμε στο χρόνο μέχρι και την συμφωνία ενοποίησης της Γερμανίας. Τι προβλέπεται στην Γερμανία; Τέσσερα χρόνια μεταβατική περίοδος αν και η γλώσσα ήταν μία η γερμανική. Πόσα χρόνια δώσαμε εμείς, πέντε. Τι άλλο δώσανε Γερμανοί στους Ανατολικογερμανούς; Μεγάλες μεταβατικές περιόδους πέρα από τα τέσσερα χρόνια για τα έγγραφα. Δε διαβάζετε δεν συζητάτε και λέτε οτι να είναι»

Ο κ. Κοτζιάς έκλεισε την ομιλία του με νέα επίθεση στη Νέα Δημοκρατία «Το πρόβλημα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως είναι φοβική. Φοβάται, βλέπει μπροστά σε κάθε συμφωνία, σε κάθε δέσμευση, σε κάθε συνομιλία ήττες και καταστροφές. Η Νέα Δημοκρατία μπερδεύει λίγο τη γειτονιά με την γειτονία των κρατών. Νομίζει ότι όταν δεν μας αρέσει η φάτσα του γείτονα δεν πρέπει να κάνουμε συμφωνίες, έχει μάθει πως όταν δεν μας αρέσει ο γείτονας δεν μιλάμε μαζί του, του κρατάμε μούτρα και συνεχίζουμε τη ζωή μας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νίκος Κοτζιάς ΝΔ σκόπια
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ