Ακυβέρνητο «καράβι» η Υγεία: Μόλις το 20% των υγειονομικών εμβολιάζεται για τη γρίπη [έγγραφα]

Αποκαρδιωτικά είναι τα στοιχεία που δημοσιεύει η ΠΟΕΔΗΝ για τον τομέα της Υγείας, τη στιγμή που η γρίπη «θεριεύει», με τους νεκρούς να ανέρχονται σε 40.

Από τα έγγραφα που έδωσε στη δημοσιότητα η ΠΟΕΔΗΝ για την περίοδο 2017-2018, προκύπτει ότι κατά μέσο όρο εμβολιάζεται μόλις το 20% των υγειονομικών, δηλαδή των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Ενδεικτικά, στο Κωνσταντοπούλειο είχε εμβολιαστεί μόλις ένας στους δέκα υγειονομικούς, στο Ιπποκράτειο το 18,4% και στο Γεννηματάς το 19,8%.

Τα ποσοστά εμβολιασμού υγειονομικών ανά νοσοκομείο της 1ης ΥΠΕ, όπως τα δημοσιοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ:

Καθώς οι φετινές παραγγελίες εμβολίων παρέμειναν στα περυσινά επίπεδα, η ΠΟΕΔΗΝ εκτιμά ότι το προσωπικό παραμένει ακάλυπτο απέναντι στη γρίπη, εκθέτοντας σε άμεσο κίνδυνο ασθενείς και συνοδούς.

Αιτία για το «αλαλούμ», σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, είναι ότι τα νοσοκομεία λαμβάνουν αριθμό εμβολίων ικανό να εξυπηρετήσει μόλις το 25% του προσωπικού.

Συγκεκριμένα, εξασφαλίστηκαν 20.000 εμβόλια για... 90.000 εργαζόμενους.

Αξίζει, όμως, να σημειωθεί ότι σε αντίθεση με άλλες χώρες, όπως η Μεγάλη Βρετανία και οι ΗΠΑ, στην Ελλάδα ο εμβολιασμός για τη γρίπη στους υγειονομικούς, εν έτει 2019, παραμένει προαιρετικός.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, τα εμβόλια που χορηγήθηκαν στα Κέντρα Υγείας καλύπτουν το 40% του προσωπικού.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ