Φωτεινή Δάρρα στο iefimerida: Αγίου Βαλεντίνου; Τα συναισθήματα πρέπει να γιορτάζονται κάθε μέρα - iefimerida.gr

Φωτεινή Δάρρα στο iefimerida: Αγίου Βαλεντίνου; Τα συναισθήματα πρέπει να γιορτάζονται κάθε μέρα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Γελάς και τ’ άστρα θαρρείς πως βγαίνουν νωρίς για να σε δουν...», τραγουδάω στο στούντιο μαζί με την ορχήστρα. Είναι ένα παλιό τραγούδι του Κώστα Καπνίση, γραμμένο το 1937, που μόλις έχουμε κάνει διασκευή».

«Νοιώθω σαν να ζω σε άλλη εποχή» αναφέρει μιλώντας στο iefimerida η Φωτεινή Δάρρα λίγο πριν τη συναυλία της στο Half Νote.

«Με το που το τραγουδάω, αμέσως μου έρχεται η ιδέα» σημειώνει. «Αυτό το τραγούδι είναι ιδανικό να εμπνεύσει ένα ολόκληρο πρόγραμμα. Ένα πρόγραμμα με ερωτικά τραγούδια με πάθος, ρομαντισμό, ευγένεια και αλήθεια όπως αυτά του παρελθόντος. «ΕΡΩΤΑΣ... όπως τότε» θα λέγεται, λέω στον εαυτό μου και αμέσως σκέφτομαι πως όταν τραγουδάω αυτά τα τραγούδια, θέλω να είμαι κοντά στο κοινό. Να μπορώ να τους κοιτάξω στα μάτια και να τους αφήσω να δουν την κάθε μου κίνηση, το κάθε μου μορφασμό την ώρα που τραγουδάω».

Με μόνο τη φωνή της και ένα πιάνο επί σκηνής η Φωτεινή Δάρρα επιστρέφει στο Half Note την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, σε μία sold out βραδιά, ενώ ανακοινώθηκε ακόμα μία παράσταση, στην ίδια σκηνή, για 27 Φεβρουαρίου.

«Πέρασαν κιόλας 8 χρόνια από τις βραδιές που είχαμε κάνει εκεί και που αγαπήθηκαν τόσο πολύ από τον κόσμο. Από τότε αρκετές φορές μου ζήτησαν να επιστρέψω, αλλά δεν ήθελα να χαλάσω την ανάμνηση. Τώρα όμως, σκέφτηκα, είναι η στιγμή να ξαναβρεθώ για λίγο εκεί. Σε έναν μικρό, προσωπικό χώρο, λίγο πριν τη μεγάλη μας συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής της Αθήνας. Ανοίξαμε τη νέα χρονιά πιάνο-φωνή μαζί με τον Γιώργο Παπαχριστούδη και στα αλήθεια ήταν υπέροχα. Ο «Έρωτας ... όπως τότε» αγαπήθηκε ξανά. Μαζί με τον κόσμο σιγοτραγουδήσαμε, συγκινηθήκαμε, διασκεδάσαμε, γίναμε ένα».

«Μέσα από τα τραγούδια νοιώθω ότι ζω σε άλλη εποχή»

Αγίου Βαλεντίνου; Εμείς πιστεύουμε ότι τα συναισθήματα πρέπει να γιορτάζονται κάθε μέρα!

«Ετσι είπαμε να το επαναλάβουμε την Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου, τη μέρα που παραδοσιακά γιορτάζεται ο έρωτας , παρόλο που εμείς πιστεύουμε ότι τα συναισθήματα πρέπει να γιορτάζονται κάθε μέρα! Αφορμή όμως ζητούσαμε... κι έτσι είπαμε «Ναι, να το επαναλάβουμε!».

Άλλωστε τα περισσότερα τραγούδια μιλούν για την αγάπη και τον έρωτα και είναι ιδανικά για τη βραδιά. Θα τραγουδήσουμε από τον Cole Porter μέχρι τον Μάνο Χατζιδάκι και από τον Μιχάλη Σουγιούλ στον Michel Legrand και την LP. Αλλά και «Αν είναι η αγάπη αμαρτία», «Μην τον ρωτάς τον ουρανό», «ΈΛΑ», «So in love», «Cancao do mar», «Αγάπη που’ γινες», «Suspicion», «Windmills of your mind» είναι μερικά μόνο από αυτά που θα τραγουδήσουμε το βράδυ της ερχόμενης Πέμπτης στο Half note. Ανυπομονώ για τη στιγμή!».


ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ / ΈΡΩΤΑΣ... όπως τότε

Πέμπτη 14 και Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου στο Half Note
Μαζί της στο πιάνο ο Γιώργος Παπαχριστούδης

Παράλληλα στις 22 Φεβρουαρίου η Φωτεινή Δάρρα ετοιμάζεται για μία μεγάλη συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών με ελληνικά τραγούδια που μεταφράστηκαν σε άλλες γλώσσες και έκαναν καριέρα στο εξωτερικό

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ