Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στη Ρώμη μετά τη συνάντηση του Ντι Μάιο με τα «Κίτρινα Γιλέκα» - iefimerida.gr

Η Γαλλία ανακαλεί τον πρέσβη της στη Ρώμη μετά τη συνάντηση του Ντι Μάιο με τα «Κίτρινα Γιλέκα»

O Λουίτζι Ντι Μάιο με στελέχη των «Κίτρινων Γιλέκων» (Φωτογραφία: Instagram)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τον πρεσβευτή της στη Ρώμη αποφάσισε να ανακαλέσει η Γαλλία δίνοντας συνέχεια στην κόντρα που ξέσπασε με αφορμή τη συνάντηση του αντιπροέδρου της ιταλικής κυβέρνησης με ηγετικά στελέχη των «Κίτρινων Γιλέκων».

Ο εκπρόσωπος του Γαλλικού υπουργείου Εξωτερικώ επεσήμανε ότι η απόφαση για την ανάκληση του Γάλλου πρεσβευτή για διαβουλεύσεις ελήφθη μετά τις «εξοργιστικές δηλώσεις» που «δεν έχουν προηγούμενο μετά το τέλος του Πολέμου».

La France rappelle son ambassadeur en Italie pour consultations à la suite de "déclarations outrancières", qui n'ont "pas de précédent depuis la fin de la guerre" (Porte-parole du Quai d'Orsay via Reuters)

O αρχηγός των Πεντάστερων Λουίτζι Ντι Μάιο μετά τη συνάντησή του στο Παρίσι με τον Κριστόφ Σαλενσόν, ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων και υποψήφιο του κινήματος στις ευρωεκλογές και την Ινγκρίντ Λεβαβασέρ υπογράμμισε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι «ο άνεμος της αλλαγής πέρασε τις Άλπεις»

«Η τελευταία ανάμειξη είνια μια πρόσθετη, απαράδεκτη πρόκληση. Παραβιάζει το πνεύμα του αλληλοσεβασμού που οφείλουν δημοκρατικά και ελεύθερα εκλεγμένες κυβερνήσεις. Όλες αυτές οι ενέργεις δημιουργούν μια σοβαρή κατάσταση που εγείρει ερωτηματικά για τις προθέσεις της ιταλικής κυβέρνησης» έναντι της Γαλλίας, αναφέρει ανακοίνωση του γαλλικού υπουργείου Εξωτερικών.

H διπλωματική κόντρα ανάμεσα στο Παρίσι και τη Ρώμη σιγοβράζει εδώ και μήνες λόγω της κόντρας της ιταλικής κυβέρνησης λαϊκιστών και του Εμανουέλ Μακρόν στο προσφυγικό. Μάλιστα ο έτερος αντιπρόεδρος της ιταλικής κυβέρνησης και επικεφαλής της ακροδεξιάς Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι, είπε πρόσφατα ότι στις ευρωεκλογές ο γαλλικός λαός «θα μπορέσει να απελευθερωθεί από έναν απαίσιο πρόεδρο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ