Ιρλανδικό αρνί με μπύρα Guinness - iefimerida.gr

Ιρλανδικό αρνί με μπύρα Guinness

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι το κλασικό ιρλανδικό στιφάδο (Irish stew) που οι Ιρλανδοί τρώνε στη γιορτή St. Patrick’s Day. Παραδοσιακά γίνεται με αρνί, αλλά υπάρχει πάντα και η επιλογή του μοσχαριού.

Υλικά

  • 1 κιλό βιολογικό κρέας αρνί πλάτη, κομμένο σε κύβους
  • 3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 3-4 καρότα μεγάλα
  • Αλάτι, πιπέρι, θυμάρι
  • 1 κουτί ή μπουκάλι μπύρα Guinness, λευκή ή μαύρη
  • 3-4 πατάτες
Ιρλανδικό αρνί με μπύρα Guinness | iefimerida.gr 0

Εκτέλεση

  • Αλατίστε το αρνί, ρίξτε πιπέρι
  • Σε ελαιόλαδο ροδίστε καλά το κρέας και βάλτε το στην άκρη
  • Στο ίδιο τηγάνι ροδίστε το κρεμμύδι και τα σκόρδα, προσθέστε το αρνί, ρίξτε θυμάρι
  • Ρίξτε τη μπύρα, αφήστε να πάρει αρώματα
  • Βάλτε το φαγητό σε βαρειά κατσαρόλα και αφήστε να βράσει για 1,5 ώρα
  • Στη 1,5 ώρα προσθέστε τις πατάτες και τα καρότα σε κύβους
  • Βράστε ακόμη 1 ώρα ώσπου το κρέας να είναι πραγματικά λυωμένο
Ιρλανδικό αρνί με μπύρα Guinness | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ συνταγή ιρλανδικό αρνί Μπύρα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ