Ιταλία: Η Κομισιόν μειώνει δραστικά τις προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας - iefimerida.gr

Ιταλία: Η Κομισιόν μειώνει δραστικά τις προβλέψεις για ανάπτυξη της οικονομίας

Τζουζέπε Κόντε-πρωθυπουργός Ιταλίας/Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έκανε γνωστό σήμερα ότι σύμφωνα με τις προβλέψεις της, το ιταλικό ΑΕΠ, φέτος, θα αυξηθεί κατά μόλις 0,2%.

Πρόκειται για δραστική μείωση, σε σύγκριση με το περασμένο Φθινόπωρο, όταν η Κομισιόν είχε προβλέψει ότι, φέτος, η οικονομία της Ιταλίας θα αναπτυσσόταν κατά 1,2%. Η κυβέρνηση της Ρώμης, στην τελευταία, αναθεωρημένη πρόβλεψή της, έκανε αναφορά σε αύξηση του ΑΕΠ της τάξης του 1%.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει ότι «η ανάπτυξη της Ιταλίας συνδέεται με υψηλή αβεβαιότητα» και ότι ενδέχεται να υπάρξει παρατεταμένη ύφεση.

Από τη μεριά του, ο Ιταλός πρωθυπουργός, Τζουζέπε Κόντε, σήμερα το πρωί δήλωσε ότι «η κυβέρνηση της Ρώμης επιβεβαιώνει τις προβλέψεις της, σε ότι αφορά την οικονομική ανάπτυξη της χώρας», ενώ και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και αρχηγός των Πέντε Αστέρων, Λουίτζι Ντι Μάιο, τόνισε ότι «οι προσδοκίες της κυβέρνησης δεν αλλάζουν». Το σπρεντ, όμως, ξεπέρασε σήμερα τις 280 μονάδες βάσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Ιταλία ΑΕΠ Κομισιόν ιταλικο αεπ
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ