«Κόλαση είναι η δική μου δουλειά εδώ»: Ο Γιούνκερ προσπαθεί να τα μαζέψει μετά το εμπρηστικό σχόλιο του Τουσκ [βίντεο] - iefimerida.gr

«Κόλαση είναι η δική μου δουλειά εδώ»: Ο Γιούνκερ προσπαθεί να τα μαζέψει μετά το εμπρηστικό σχόλιο του Τουσκ [βίντεο]

Ο πρόεδρος της Κομισιόν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη δήλωση του Ντόναλντ Τουσκ περί «ειδικής θέσης στην κόλαση για τους υπέρμαχους του Brexit», που προκάλεσε σάλο στη Βρετανία, κλήθηκε να σχολιάσει ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ προσπαθώντας να αποφύγει τους σκοπέλους.

«Εγώ είμαι λιγότερο Καθολικός από τον καλό μου φίλο Ντόναλντ. Εκείνος πιστεύει μόνον στον παράδεισο και το αντίθετό του την κόλαση. Εγώ πιστεύω στον παράδεισο. Και δεν έχω δει πουθενά την κόλαση πέρα από το χρόνο που περνώ εδώ κάνοντας τη δουλειά μου, είναι μια κόλαση», απάντησε κομψά ο πρόεδρος της Κομισιόν.

Είχε προηγηθεί το εμπρηστικό σχόλιο του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό Βαραντκάρ, παραμονή της άφιξης της Τερέζα Μέι στις Βρυξέλλες, όπου ανέφερε:

«Αναρωτιέμαι πώς μοιάζει αυτό το ξεχωριστό μέρος στην κόλαση, που προορίζεται για αυτούς που προώθησαν το Brexit χωρίς ίχνος σχεδίου για το πώς να πραγματοποιηθεί με ασφάλεια».

Μια δήλωση που προκάλεσε οργή στο Λονδίνο. Ο εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού άφησε τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου να αναρωτηθεί κατά πόσον η χρήση αυτής της γλώσσας βοηθάει τη διαδικασία.

Φάρατζ: «Υπερφίαλος νταής» ο Τουσκ

Ο φανατικός υπέρμαχος του Brexit και εκ των βασικών πρωταγωνιστών της καμπάνιας υπέρ της εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, Νάιτζελ Φάρατζ, έσπευσε να χαρακτηρίσει «υπερφίαλο νταή» τον Ντόναλντ Τουσκ στην ανάρτησή του στο Twitter: «Μετά το Brexit, θα απελευθερωθούμε από μη εκλεγμένους, υπερφίαλους νταήδες όπως εσύ και θα κυβερνούμε μόνοι μας τη χώρα μας. Εμένα μου ακούγεται περισσότερο σαν παράδεισος».

After Brexit we will be free of unelected, arrogant bullies like you and run our own country.

Sounds more like heaven to me. https://t.co/pTOEmKWJpn

Η επικεφαλής των Τόρηδων στη Βουλή χαρακτήρισε από την πλευρά της «μάλλον απαράδεκτο και επονείδιστο» το σχόλιο του Τουσκ, ενώ εκπρόσωπος του βορειο-ιρλανδικού DUP τον αποκάλεσε «διαβολικό ευρωμανιακό».

Φέρχοφσταντ για ηγέτες του Brexit: «Θα δίχαζαν ακόμη και την κόλαση»

Αλλά παρά τη θύελλα των αντιδράσεων στη Βρετανία ο διαπραγματευτής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το Brexit Γκι Φέρχοφσταντ έριξε νέο λάδι στη φωτιά με δηλώσεις του για τους θιασώτες του Brexit: «Αμφιβάλλω αν θα τους καλωσόριζε ο Εωσφόρος, αφού μετά απ’ αυτό που έκαναν στη Βρετανία θα κατάφερναν να διχάσουν ακόμη και την κόλαση»...

Well, I doubt Lucifer would welcome them, as after what they did to Britain, they would even manage to divide hell ? https://t.co/AS367egjZP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ