Οι ληστές των θυρίδων ή ο «φτερωτός Μαραντόνα» πίσω από την απόπειρα ληστείας στην τράπεζα στον Αγ. Παντελεήμονα; - iefimerida.gr

Οι ληστές των θυρίδων ή ο «φτερωτός Μαραντόνα» πίσω από την απόπειρα ληστείας στην τράπεζα στον Αγ. Παντελεήμονα;

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο μικροσκόπιο των αστυνομικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής βρίσκεται η απόπειρα ληστείας τράπεζας στον Αγιο Παντελεήμονα το πρωί της Τετάρτης.

Οι δύο ληστές αν και «διαβασμένοι», έχοντας μαζί τους εκτός από καλάσνικοφ και πιστόλι, και αντικλείδια δεν υπολόγισαν τον «σιωπηρό» συναγερμό με αποτέλεσμα να φύγουν χωρίς λεία από την τράπεζα.

Οι αρχές, αν και δεν έχουν στοιχεία, εκτιμούν πως πίσω από τη ληστεία μπορεί να βρίσκονται οι «ληστές των θυρίδων» οι οποίοι είχαν μπουκάρει σε δύο τράπεζες (Αμπελόκηπων και Καλλίπολης Πειραιά) με μάσκες σιλικόνης, κρατώντας ομήρους και αρπάζοντας λεία ύψους 2 εκατ. ευρώ. Αλλο ένα σενάριο που εξετάζεται είναι να πρόκειται για τον καταζητούμενο δολοφόνο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, Ενο Μάτα ή «φτερωτό Μαραντόνα», ο οποίος πρόσφατα συμμετείχε σε ληστεία κοσμηματοπωλείου στους Αμπελόκηπους και παλιότερα είχε αφήσει… σημείωμα στους αστυνομικούς μετά από ληστεία στου Ζωγράφου, δηλώνοντας αθώος για τη δολοφονία του δικηγόρου.

Οι αρχές δεν αποκλείουν, βέβαια, και το ενδεχόμενο να πρόκειται για πρόσφατα αποφυλακισθέντες ληστές.

Πώς έγινε η απόπειρα

Οι δύο ληστές είχαν στην κατοχή τους αντικλείδια τόσο για την είσοδο της πολυκατοικίας που οδηγούσε στην πίσω πόρτα της τράπεζας. Η δοκιμή των αντικλειδιών έγινε λίγες ώρες πριν απόπειρα ληστείας.

Αφού μπήκαν στην τράπεζα περίμεναν και αιφνιδίασαν τους τρεις υπαλλήλους. Αφού τους ακινητοποίησαν και τους έδεσαν, πήραν το κλειδί για το χρηματοκιβώτιο και περίμεναν τον διευθυντή για να πάρουν και το δεύτερο προκειμένου να ανοίξουν χρηματοκιβώτιο και ΑΤΜ.

Ο σιωπηλός συναγερμός είχε ενεργοποιηθεί και ομάδα ΔΙΑΣ έφτασε στο σημείο. Οταν οι δύο ληστές αντιλήφθηκαν τους αστυνομικούς, έβγαλαν όπλα και αφού τους απείλησαν, τράπηκαν σε φυγή από την πίσω πόρτα και κατευθύνθηκαν προς τον σταθμό Λαρίσης.

Οι αστυνομικοί δεν τους καταδίωξαν καθώς την ώρα εκείνη επιβάτες αποβιβάζονταν από τρόλεϊ και υπήρχε κίνδυνος τραυματισμών από πιθανή συμπλοκή. Οταν επιχείρησαν να τους ακολουθήσουν φοβήθηκαν την περίπτωση ενέδρας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ