Δικηγόρος 8 Τούρκων: Πρόκληση η επικήρυξή τους, θυμίζει φετφά - iefimerida.gr

Δικηγόρος 8 Τούρκων: Πρόκληση η επικήρυξή τους, θυμίζει φετφά

Οι «8» Τούρκοι στρατιωτικοί (Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πρόκληση για τη διεθνή νομιμότητα και την ελληνική κυριαρχική εξουσία χαρακτηρίζει την επικήρυξη των 8 Τούρκων στρατιωτικών από την Άγκυρα ο δικηγόρος τους, Χρήστος Μυλωνόπουλος.

«Η Τουρκία ζητεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό να παραβιάσει θεμελιώδεις αρχές του ελληνικού πολιτεύματος και να παρακάμψει τις αποφάσεις του Αρείου Πάγου… (Η επικήρυξη) θυμίζει φετφά (σ.σ.: διαταγή) του αγιατολάχ κατά του συγγραφέα των σατανικών στίχων Σαλμάν Ρούσντι», δήλωσε στον ΣΚΑΙ, προσθέτοντας ότι η Αγκυρα ζητά να περιφρονηθεί πλέον η νομιμότητα και να επιδιωχθεί η περιέλευση των «8» με άλλο τρόπο.

Ο κ. Μυλωνόπουλος μίλησε για «πολιτιστικό αταβισμό και παλινόρθωση σε εποχές βίας και αυθαιρεσίας» και μεταξύ άλλων ανέφερε πως αποτελεί «διακαή επιδίωξη και θέμα γοήτρου να δικάσει τους οχτώ η Τουρκία, το ίδιο έκανε και με τον Οτσαλάν».

«Η ΕΛΑΣ εφόσον επιτελεί τα καθήκοντα της δεν θα υπάρξει άσχημη εξέλιξη» τόνισε.

Παράλληλα, δήλωσε ότι η υπεράσπιση εξετάζει την ασκηση ασφαλιστικών μέτρων στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για την απαγόρευση της επαναπροώθησης των οχτώ Τούρκων αξιωματικών στη γείτονα σε περίπτωση που η κυβέρνηση υποκύψει στις πιέσεις της Αγκυρας.

«Βλέπω πραγματικά απίθανο αυτό το ενδεχόμενο της παραβίασης της απόφασης του Αρείου Πάγου», τόνισε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ