Ο Μαδούρο πούλησε σχεδόν τον μισό χρυσό της Βενεζουέλας - 73 τόνους, για να βρει μετρητά - iefimerida.gr

Ο Μαδούρο πούλησε σχεδόν τον μισό χρυσό της Βενεζουέλας - 73 τόνους, για να βρει μετρητά

Ο Νικολάς Μαδούρο/ Φωτογραφία: AP- Ariana Cubillos
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Νικολάς Μαδούρο... εξαφάνισε πάνω από το 40% των αποθεμάτων χρυσού της Βενεζουέλας πέρυσι, σε μία απέλπιδα προσπάθεια να χρηματοδοτήσει κυβερνητικά προγράμματα και να πληρώσει εκατομμύρια σε κατόχους ομολόγων.

Η κυβέρνηση πούλησε συνολικά 73 τόνους χρυσού σε δύο εταιρείες στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και άλλη μία στην Τουρκία, δήλωσε ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Κάρλος Παπαρόνι. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πέσουν σε περίπου 110 τόνους τα αποθέματα χρυσού στα τέλη του 2019, από 184 τόνους, σύμφωνα με πηγή που επικαλείται το Bloomberg.

Καθώς το... βουνό του χρέους «ψήλωνε» και οι εναλλακτικές επιλογές στέρευαν, μετά την επιβολή των αμερικανικών κυρώσεων, ο Μαδούρο έκανε «επιδρομή» στα θησαυροφυλάκια της κεντρικής τράπεζας, όπου βρίσκονται 2,34 εκατ. ούγιες χρυσού, αξίας περίπου 3,1 δισ. δολαρίων με τις τρέχουσες τιμές. Η αντιπολίτευση προσπαθεί να αποτρέψει περαιτέρω πωλήσεις χρυσού, για να μην λεηλατηθεί η χώρα στις τελευταίες ημέρες του καθεστώτος Μαδούρο, εν μέσω διεθνών πιέσεων να πειστεί να παραδώσει την εξουσία σε μια μεταβατική κυβέρνηση, σημειώνει το Bloomberg.

Περίπου 24 τόνοι χρυσού πωλήθηκαν στην εταιρεία Sardes Kiymetli Madenler SA, με έδρα την Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με τον Παπαρόνι. Επίσης, περίπου 27,3 τόνοι πήγαν στην Noor Capital των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Ο υπόλοιπος χρυσός που πουλήθηκε πέρυσι πήγε στην Goetz Gold, επίσης των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, σύμφωνα με τον Παπαρόνι.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Νικόλας Μαδούρο χρυσός Βενεζουέλα
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ