Οι ΗΠΑ απαιτούν να ξεμπλοκάρει ο Μαδούρο την ανθρωπιστική βοήθεια: Ο λαός λιμοκτονεί

Ο Μάικ Πομπέο απαίτησε να ξανανοίξει η Βενεζουέλα τη γέφυρα στα σύνορα με την Κολομβία, προκειμένου να περάσει στη χώρα η ανθρωπιστική βοήθεια, που έχει σταλεί σε συντονισμό με τον Χουάν Γκουαϊδό.

Ο στρατός της Βενεζουέλας απέκλεισε τη γέφυρα, τοποθετώντας βυτιοφόρο και κοντέινερ, ενώ ο Νικολάς Μαδούρο έχει δηλώσει ότι δεν θα επιτρέψει να περάσει η ανθρωπιστική βοήθεια.

«Ο λαός της Βενεζουέλας έχει απελπιστική ανάγκη την ανθρωπιστική βοήθεια. Οι ΗΠΑ και άλλες χώρες προσπαθούν να βοηθήσουν, αλλά ο στρατός της Βενεζουέλας υπό τις εντολές του Μαδούρο μπλοκάρει τη βοήθεια με φορτηγά και κοντέινερ. Το καθεστώς Μαδούρο πρέπει να επιτρέψει να φτάσει η βοήθεια στον λαό που λιμοκτονεί», έγραψε στο Twitter o Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

The Venezuelan people desperately need humanitarian aid. The U.S. & other countries are trying to help, but #Venezuela’s military under Maduro's orders is blocking aid with trucks and shipping tankers. The Maduro regime must LET THE AID REACH THE STARVING PEOPLE. #EstamosUnidosVE pic.twitter.com/L4ysYJaM6H

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ