Εξαλλη η Γαλλία για τη συνάντηση του Ντι Μάιο με τα Κίτρινα Γιλέκα: Απαράδεκτη πρόκληση - iefimerida.gr

Εξαλλη η Γαλλία για τη συνάντηση του Ντι Μάιο με τα Κίτρινα Γιλέκα: Απαράδεκτη πρόκληση

Ο Ντι Μάιο συνάντησε ηγετικά στελέχη των Κίτρινων Γιλέκων/ Φωτογραφία: Instagram
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τη σφοδρή αντίδραση του Παρισιού προκάλεσε η συνάντηση του Λουίτζι Ντι Μάιο με ηγετικά στελέχη των Κίτρινων Γιλέκων, που έχουν προκαλέσει τεράστιο πονοκέφαλο στη γαλλική κυβέρνηση με τις σφοδρές διαδηλώσεις τους το τελευταίο τρίμηνο.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας χαρακτήρισε απαράδεκτη πρόκληση την κίνηση του υπουργού Εργασίας της Ιταλίας και αρχηγού των Πέντε Αστέρων, ενώ τον κατηγόρησε για υπονόμευση των διμερών σχέσεων.

«Αυτή η νέα πρόκληση είναι απαράδεκτη μεταξύ γειτονικών χωρών και συμμάχων στην Ευρωπαϊκή Ενωση», τόνισε εκπρόσωπος του γαλλικού ΥΠΕΞ, σύμφωνα με το ΑΠΕ. «Ο Ντι Μάιο, που φέρει κυβερνητικές ευθύνες, πρέπει να φροντίζει να μην υπονομεύει, μέσα από τις επαναλαμβανόμενες ενέργειες ανάμειξης, τις διμερείς μας σχέσεις, για το κοινό συμφέρον Γαλλίας και Ιταλίας», συμπλήρωσε.

Ο Ντι Μάιο συναντήθηκε με τον Κριστόφ Σαλενσόν, ηγετικό στέλεχος των Κίτρινων Γιλέκων και υποψήφιους του κινήματος στις ευρωεκλογές.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ