Η ΕΡΤ δηλώνει ικανοποιημένη για την απόφαση της ΝΔ να άρει το εμπάργκο - iefimerida.gr

Η ΕΡΤ δηλώνει ικανοποιημένη για την απόφαση της ΝΔ να άρει το εμπάργκο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ικανοποίησή της για την απόφαση Μητσοτάκη να άρει το εμπάργκο στην ΕΡΤ εκφράζει η διοίκηση της δημόσιας τηλεόρασης.

Η Διοίκηση της ΕΡΤ «δέχεται με ικανοποίηση τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πλουραλισμό του δημόσιου λόγου», σημειώνει σε ανακοίνωσή της αν και σπεύδει να προδικάσει ότι η απόφαση της ΝΔ «επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και την γενικότερη ανοδική πορεία της ΕΡΤ».

Αναλυτικά, η ανακοίνωση αναφέρει:

«Η Διοίκηση της ΕΡΤ, σταθερά πιστή στον θεσμικό της ρόλο, δέχεται με ικανοποίηση τη συμβολή της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον πλουραλισμό του δημόσιου λόγου με την απόφασή της να παύσει να αποκλείει τη συμμετοχή στελεχών της από τις εκπομπές της ΕΡΤ.

Η απόφαση αυτή επιβεβαιώνει το κύρος και την αξία, αλλά και την γενικότερα ανοδική πορεία της ΕΡΤ, που ήταν, είναι, παραμένει και θα παραμείνει ο ελεύθερος, πλουραλιστικός, δημόσιος ραδιοφωνικός και τηλεοπτικός φορέας της Ελλάδας και των Ελλήνων».

Κρέτσος: Αναγνώρισαν επιτέλους τον πρωταγωνιστικό ρόλο της ΕΡΤ

Με αφορμή την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας να άρει τον αποκλεισμό παρουσίας στελεχών της στην ΕΡΤ, ο Υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Λευτέρης Κρέτσος, δήλωσε:

«Καλωσορίζουμε την απόφαση της Νέας Δημοκρατίας και προσωπικά του κ. Μητσοτάκη να άρουν τον αποκλεισμό παρουσίας στελεχών τους στη δημόσια τηλεόραση. Προφανώς, έστω και καθυστερημένα, αναγνωρίζουν εμπράκτως το σημαντικό θεσμικό ρόλο τον οποίο επιτελεί η ΕΡΤ στην ενημέρωση των πολιτών και τον πρωταγωνιστικό ρόλο που διαδραματίζει στην ενίσχυση της πολυφωνίας των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Ευτυχώς για τη Νέα Δημοκρατία και τον κ. Μητσοτάκη, η ΕΡΤ -την οποία η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έκλεισε μέσα σε μια νύχτα με αυταρχισμό και αλαζονεία- λειτουργεί και, μάλιστα, με τρόπο δημοσιογραφικά άρτιο και δημοκρατικό, ώστε να προσφέρει ελεύθερο βήμα λόγου σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Αντιμετωπίζουμε, τέλος, με κατανόηση την προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του αρχηγού της να δικαιολογήσουν τη θεαματική μεταστροφή τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΕΡΤ ΝΔ εμπάργκο
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ