Βαρθολομαίος: H Χάλκη λειτούργησε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και είναι κλειστή επί Τουρκικής Δημοκρατίας - iefimerida.gr

Βαρθολομαίος: H Χάλκη λειτούργησε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και είναι κλειστή επί Τουρκικής Δημοκρατίας

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος με τον Αλέξη Τσίπρα στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης (Φωτο: Eurokinissi/Andrea Bonetti)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Είναι απαράδεκτο ένα ίδρυμα τέτοιο, που λειτούργησε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας να είναι κλειστό επί Τουρκικής Δημοκρατίας», ανέφερε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Θεολογική Σχολή της Χάλκης.

Υπενθύμισε μάλιστα, ότι η Θεολογική Σχολή της Χάλκης ιδρύθηκε επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και ζήτησε την αποκατάσταση της αδικίας που υπέστη το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Παρών ήταν ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ιμπραήμ Καλίν, που συνοδεύει από το πρωί τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Στην προσφώνησή του, ο ο μητροπολίτης Ελπιδοφόρος, αφού αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του ιδρυτή της Μονής, τόνισε ότι η αναστολή της λειτουργίας της δεν ήταν απώλεια μόνο για το Πατριαρχείο, την Ορθοδοξία και την Τουρκία αλλά, και για το ισλάμ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ