Παπακώστα: Με τα εθνικά θέματα δεν μπορεί κανείς να παίζει - iefimerida.gr

Παπακώστα: Με τα εθνικά θέματα δεν μπορεί κανείς να παίζει

Κατερίνα Παπακώστα/Φωτογραφία: IntimeNews
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Πρέπει οι ίδιοι οι πολιτικοί αρχηγοί να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους».

Αυτό δηλώνει η πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής, Κατερίνα Παπακώστα-Σιδηροπούλου αναφερόμενη στις «αντιδράσεις», όπως σημειώνει, «των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά θέματα της χώρας».

Η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτης και πρόεδρος της Νέας Ελληνικής Ορμής στην ανακοίνωσή της σημειώνει τα ακόλουθα:

«Δεν βλάπτει στις μέρες μας να ανατρέχουν όλοι σε αυτά που είχε πει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμο στη σημερινή συγκυρία να μεταφέρω ορισμένες από τις απόψεις του, οι οποίες μάλιστα έχουν καταγραφεί και μέρος αυτών έχουν δημοσιευθεί υπό τη μορφή βιβλίου, όπως είναι το βιβλίο του Πάνου Λουκάκου "Η Αθέατη Όψη", όπου ο συγγραφέας έχει δημοσιεύσει τις απόψεις του Κ. Καραμανλή για τους γείτονές μας.

Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνιζε πως «είναι ανάγκη κάποτε να προχωρήσει η χώρα μας σε διάλογο με την Τουρκία» και έλεγε μάλιστα ότι «πρέπει να λυθούν κάποια στιγμή τα προβλήματα, πριν καταστούν πολύ επικίνδυνα και οδηγήσουν σε πόλεμο. Εάν γίνει πόλεμος», έλεγε, «θα μας προκαλέσουν να χτυπήσουμε πρώτοι ώστε να μας επιρρίψουν την ευθύνη. Γι’ αυτό, κύριο αποτρεπτικό όπλο μας είναι η διεθνής θέση της Ελλάδος».

«Για εμάς, οι προτεραιότητες είναι πρώτον η οικονομική ανόρθωση, δεύτερον η επίλυση των προβλημάτων, που είναι αγκάθια στις σχέσεις μας με άλλες χώρες, όπως το Σκοπιανό, και τέλος η αντιμετώπιση της Τουρκίας, που είναι η αληθινή και μεγάλη απειλή».

Ακολούθως η Κατερίνα Παπακώστα σημειώνει: «Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε αφηγηθεί στον συγγραφέα και δημοσιογράφο, Πάνο Λουκάκο, και τα ακόλουθα σχετικά με τις συναντήσεις του με τους πολιτικούς αρχηγούς για τα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής στις αρχές της δεκαετίας του ’90, επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη:

«Ερχονται εδώ. Τους βλέπω και τους τρεις. Φοβάμαι ότι δεν έχουν μυαλό μέσα στο κεφάλι τους. Τους τα είπα ωμά: κινδυνεύουμε να χρεοκοπήσουμε. Και παράλληλα έχουμε μείζον πρόβλημα ασφαλείας. Η Τουρκία απειλεί τα σύνορά μας. Τα Βαλκάνια είναι άνω-κάτω. Πρέπει να κάτσετε μαζί και οι τρεις να συμφωνήσετε σε όσα μπορείτε, να απεμπλέξετε από την κομματική αντιδικία τα εθνικά θέματα και να χαράξετε εθνική πολιτική σε αυτά τα ζητήματα που αφορούν την υπόστασή μας».

«Ξέρεις τι έγινε; Ο Μητσοτάκης συμφώνησε εδώ μαζί μου, αλλά δεν έκανε τίποτε. Ο Παπανδρέου μου είπε: Πρόεδρε, δίκιο έχεις αλλά δεν γίνεται. Ο Μητσοτάκης κάνει του κεφαλιού του, δεν ακούει κανέναν. Τα ίδια και ο Φλωράκης. Μου έλεγε τα δικά του».

Τέλος, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη δηλώνει: «Προσωπικά, αυτή η πολιτική παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή με συγκινεί και με εμπνέει και την υλοποιώ κάθε μέρα με τις πολιτικές μου πράξεις και συμπεριφορές. Κάνω έκκληση στους πολιτικούς αρχηγούς να λογικευτούν, διότι με τα εθνικά θέματα δεν μπορεί να παίζει κανείς και επειδή οι "αυλές" τους είναι ανεύθυνες, πρέπει οι ίδιοι τουλάχιστον να αρθούν στο ύψος της ευθύνης τους».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ