Γιατί σήμερα είναι μια γλυκόπικρη ημέρα για την βασίλισσα Ελισάβετ; - iefimerida.gr

Γιατί σήμερα είναι μια γλυκόπικρη ημέρα για την βασίλισσα Ελισάβετ;

Η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η σημερινή μέρα (6η Φεβρουαρίου) είναι μια ιδιαίτερα γλυκόπικρη και δύσκολη μέρα για την βασίλισσα Ελισάβετ.

Σηματοδοτεί την επέτειο της προσχώρησής της στον θρόνο, στον οποίο βρίσκεται εδώ και 67 ολόκληρα χρόνια. Κι ενώ αυτό είναι ένα αξιοσημείωτο επίτευγμα, η Αυτού Μεγαλειότητα δεν μπορεί να μην θυμάται επίσης τον πατέρα της και την επέτειο θανάτου του. Έτσι, όπως και κάθε χρόνο θα περάσει την σημερινή ημέρα στο εξοχικό της στο Σάντριγχαμ.

Η στέψη της βασίλισσας Ελισάβετ
Ο βασιλιάς Γεώργιος Δ' της Αγγλίας με την σύζυγό του και τις δύο του κόρες, πριγκίπισσα Ελισάβετ και πριγκίπισσα Μαργαρίτα



Η πριγκίπισσα Ελισάβετ έγινε βασίλισσα στις 6 Φεβρουαρίου 1952, μετά τον θάνατο του αγαπημένου της πατέρας, Γεώργιου Δ’. Ήταν μόλις 25 ετών και χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι της σε μια περιοδεία της κοινοπολιτείας με τον πρίγκιπα Φίλιππο, στην Κένυα, όταν ο βασιλιάς πέθανε στον ύπνο του, από καρκίνο του πνεύμονα στο Σάντριγχαμ.

Τώρα, η μακροβιότερη βασιλεύς της Βρετανίας, η Ελισάβετ, έχει κυβερνήσει επί 24.472 ημέρες, έχει περάσει την αργυρή, χρυσή, διαμαντένια και ζαφειρένια επέτειο και απέχει μόλις τρία χρόνια από την πλατινένια, τα 70 χρόνια στον θρόνο.

Η κηδεία του βασιλιά Γεώργιου Δ'



Ανήμερα λοιπόν της επετείου ανόδου της στον θρόνο, θα ακουστούν πυροβολισμοί από πυροβόλα από το βασιλικό ιππικό στο Green Park και από την ομάδα Πυροβολικού στον Πύργο του Λονδίνου. Οι καμπάνες στο Αβαείο του Ουεστμίνστερ, η γοτθική εκκλησία που παντρεύτηκε και στέφθηκε η βασίλισσα, θα ηχήσουν επίσης για να σηματοδοτήσουν την ημέρα της στέψης της.

Φωτογραφίες: AP

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ