Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει τη σύνταξή της - iefimerida.gr

Πετρόπουλος: Η καθαρίστρια από τον Βόλο θα πάρει τη σύνταξή της

η 53χρονη καθαρίστρια/Φωτογραφία: Eurokinissi
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Διασφαλίζονται ο χρόνος ασφάλισης και η σύνταξη για την καθαρίστρια από τον Βόλο, όπως ανέφερε ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Τάσος Πετρόπουλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό news24/7.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Πετρόπουλος σημείωσε: «Σήμερα, κρίνεται στον Άρειο Πάγο η τύχη της καθαρίστριας από τον Βόλο. Σήμερα, υπέγραψα απόφαση ότι όταν ένα επάγγελμα ασκείται έστω και με έλλειψη τυπικών προσόντων, αλλά η άσκηση του επαγγέλματος αυτού δεν απαιτεί τέτοιου είδους δικαιολογητικά που να πιστοποιούν την κατάρτιση για την εργασία η οποία παρέχεται, τότε ο χρόνος ασφάλισης που έχει πληρωθεί είναι χρόνος που προσμετράται για τη σύνταξη. Επομένως, η καθαρίστρια θα πάρει τη σύνταξή της, δεν χρειάζεται ούτε πτυχίο ούτε απολυτήριο λυκείου για να κάνει τη δουλειά της».

Τέλος, ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων υπενθύμισε ότι στο πλαίσιο της ευαισθησίας της κυβέρνησης για τους αποκλεισμένους και της ασκούμενης αντεγκληματικής πολιτικής, εδώ και δύο χρόνια, έχει ψηφιστεί διάταξη, βάση της οποίας οι φυλακισμένοι δεν χάνουν τη σύνταξή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε σήμερα την αθώωση της 53χρονης καθαρίστριας.

Στην αγόρευσή της προς το ποινικό τμήμα, η αντεισαγγελέας, υποστηρίζοντας ότι η 53χρονη διέπραξε το αδίκημα της απάτης άπαξ, από το οποίο το ελληνικό Δημόσιο δεν ζημιώθηκε, αφού είχε προϋπολογίσει τα χρήματα που θα έδινε στους εργαζόμενούς του και δεν διέθεσε περισσότερα από αυτά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ