Δραγασάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη - iefimerida.gr

Δραγασάκης: Αυτό είναι το σχέδιο για την αντικατάσταση του νόμου Κατσέλη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Δραγασάκης περιέγραψε σήμερα από το βήμα της Bουλής τις βασικές αρχές του νέου σχεδίου νόμου που θα αντικαταστήσει το νόμο Κατσέλη και θα έρθει στη Βουλή μέχρι τα τέλη Φεβρουαρίου.

Όπως είπε ο υπουργός «Δεν θέλουμε παράταση του νόμου Κατσέλη αλλά θέλουμε να υπάρξει ένα νέο σχέδιο. Θα υπάρξει προστασία της α’ κατοικίας.
Η δόση που πληρώνουν οι δανειολήπτες θα είναι δραστικά μικρότερη, ώστε να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση.
Θα επεκταθεί η προστασία της πρώτης κατοικίας σε κατηγορίες δανειοληπτών που σήμερα δεν περιλαμβάνονται όπως είναι οι μικροέμποροι.
Θα έχουμε ένα σύστημα με αρκετά θετικά στοιχεία που θα οδηγεί σε ουσιαστικές λύσεις γρήγορα».

Παράλληλα ο Γιάννης Δραγασάκης επεσήμανε πως θα υπάρξει μέριμνα για τους δανειολήπτες, που πήγαν στην τράπεζα με τα χαρτιά τους αλλά δεν πρόλαβαν να ολοκληρώσουν τη διαδικασία ένταξης στο Νόμο Κατσέλη.

Αναφερόμενος στην αντιπολίτευση εξαπέλυσε βέλη για τη ρητορική που αναπτύσσεται σχετικά με τις τράπεζες και τα κόκκινα δάνεια. Για το θέμα αυτό είχε τοποθετηθεί και νωρίτερα στην Ολομέλεια, απαντώντας σε βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ