Τα πιο πιστά σκυλιά: Η ιδιοκτήτριά τους έπαθε εγκεφαλικό και ζήτησαν τη βοήθεια του γείτονα [εικόνες & βίντεο] - iefimerida.gr

Τα πιο πιστά σκυλιά: Η ιδιοκτήτριά τους έπαθε εγκεφαλικό και ζήτησαν τη βοήθεια του γείτονα [εικόνες & βίντεο]

Η Μορίν Χάτσερ με τα σκυλιά της. Φωτογραφία: YouTube
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δύο πιστά σκυλιά έσωσαν τη ζωή του ιδιοκτήτη τους όταν υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, τρέχοντας στο σπίτι των γειτόνων για να τους ειδοποιήσουν.

Η 62χρονη Μορίν Χάτσερ

Τα λαμπραντόρ ριτρίβερ της Μορίν Χάτσερ, Μπέλα και Σάντι, έσπευσαν στο διπλανό σπίτι όταν η ιδιοκτήτριά τους κατέρρευσε την ώρα που έκανε ντους στο σπίτι της στην Φλόριντα στις 3 Δεκεμβρίου.

«Από την μία στιγμή στην άλλη βρέθηκα στο πάτωμα και δεν μπορούσα να κουνηθώ» λέει η 62χρονη Χάτσερ στο St. Augustine Recors «Και είπα στα κορίτσια μου πως χρειάζομαι βοήθεια».

Τα δύο σκυλιά έτρεξαν στο σπίτι της γειτόνισσας, Αλεξάνδρα Νασπολίνι, που έσπευσε να ελέγξει την γειτόνισσά της.

Το βίντεο δείχνει την στιγμή που τα δύο σκυλιά βγαίνουν από την πόρτα του σπιτιού και στρίβουν στην γωνία. Η Χάτσερ λέει ότι συνήθως κλειδώνει την πόρτα, ακόμη και όταν είναι μέσα στο σπίτι, αλλά, προς μεγάλη της τύχη, δεν το έκανε εκείνη την ημέρα.

Στο βίντεο τα σκυλιά διακρίνονται να φεύγουν από το σπίτι για να πάνε στον γείτονα

Αυτό βοήθησε τα σκυλιά να βγουν από το σπίτι, τραβώντας το πόμολο.

Τα σκυλιά ακούγονται στο βίντεο να γαβγίζουν καθώς φεύγουν από το σπίτι, προφανώς προσπαθώντας να ειδοποιήσουν κάποιον να έρθει για βοήθεια.

«Καθόμουν στο πάτωμα πίνοντας τον καφέ μου και είδα έξω τα δύο σκυλιά» είπε η Νασπολίνι. «Μετά άκουσα το άλλο σκυλί από το σπίτι της Χάτσερ».

Η γειτόνισσα έσπευσε να δει αν είναι καλά η Μορίν

Λίγο αργότερα, η Νασπολίνι εμφανίζεται στο πλάνο, σκυμμένη σαν να κρατά τα σκυλιά από το κολάρο τους, αν και δεν διακρίνονται.

Καθώς σπρώχνει την πόρτα του σπιτιού της Χάτσερ, ακούγεται να λέει «Συγνώμη» και στη συνέχεια χτυπά το κουδούνι. Μπαίνει τελικά από την ανοιχτή πόρτα, φωνάζοντας «Κυρία;».

«Ρωτούσα τα σκυλιά: ‘Που είναι η μαμά σας;’» είπε η Νασπολίνι, προσθέτοντας πως την οδήγησαν στην Χάτσερ, που είχε λιποθυμήσει στο κρεβάτι, παρουσιάζοντας σημάδια εγκεφαλικού επεισοδίου.

Τα δύο πιστά σκυλιά της Μορίν, Μπέλα και Σάντι

Στη συνέχεια, το βίντεο δείχνει δύο μέλη του παραϊατρικού προσωπικού να βγάζουν την Χάτσερ πάνω σε ένα φορείο.

Οι ανταποκριτές έκτακτης ανάγκης την μετέφεραν στο Ιατρικό Κέντρο Τζάκσονβιλ, όπου ο νευροχειρουργός πραγματοποίησε μια πολύ λεπτή χειρουργική επέμβαση, περίπου 5 ώρες μετά την πτώση της στο ντους.

«Όταν ο εγκέφαλος στερείται αίματος, τα κύτταρα πεθαίνουν και μπορεί να υπάρξει μόνιμος εγκεφαλικός τραυματισμός. Ο χρόνος είναι το παν» δήλωσε ο γιατρός. «Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που μπορεί να οδηγήσει σε καλό αποτέλεσμα για τους ασθενείς σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να αρχίσει ξανά η ροή του αίματος».

Τρεις μέρες αργότερα, η Χάτσερ ανάκτησε τις δυνάμεις της και επέστρεψε στο σπίτι της με τα σκυλιά της. «Είμαι ευλογημένη που δεν μου άφησε τίποτα το εγκεφαλικό και που με έσωσαν τα σκυλιά μου και οι γιατροί».

Φωτογραφίες: Facebook, YouTube

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ