Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» του «Χόμπιτ» που θα δούμε το Δεκέμβριο; - iefimerida.gr

Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» του «Χόμπιτ» που θα δούμε το Δεκέμβριο;

Ποιο είναι το «μυστικό όπλο» του «Χόμπιτ» που θα δούμε το Δεκέμβριο;
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Έναν ακόμη λόγο θα έχουν οι φαν της μυθολογίας του Τόλκιν για να περιμένουν την νέα ταινία «Χόμπιτ» του Πίτερ Τζάκσον, του σκηνοθέτη του Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, η οποία θα βγεί στις αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Κι αυτό γιατί, το «Χόμπιτ» που είναι το prequel του Άρχοντα, γυρίστηκε στα 48 καρέ το δευτερόλεπτο αποτελώντας την πρώτη ταινία του είδους στα χρονικά του κινηματογράφου. Η χρήση αυτής της μεθόδου υπόσχεται καλύτερη εικόνα και κίνηση απο οποιαδήποτε άλλη ταινία μέχρι σήμερα, ταράζοντας τα νερά του σύγχρονου σινεμά.

Μέχρι σήμερα οι οπερατέρ, τραβούσαν κάθε σκηνή στα 24 καρέ ανα δευτερόλεπτο (fps). Η κινηματογράφηση στα 48 καρε ανα δευτερόλεπτο, αλλάζει τα δεδομένα του κινηματογράφου αφού υπόσχεται πεντακάθαρη εικόνα με ρεαλιστική κίνηση.

Red Digital Cinema, αναφερόμενος στην πολυαναμενόμενη ταινία, φαίνεται αρκετά αισιόδοξος και O Τέντ Σίλοβιτς, διευθυντής του εξηγεί την σημαντικότητα της καινοτομίας: «Υπάρχει λιγότερη θόλωση, τα χρώματα είναι φωτεινότερα, η εικόνα είναι πιο ευκρινής και πιο βαθιά

Και αυτό είναι μόνο όπως φαίνεται στην οθόνη του υπολογιστή. Όταν ο Σίλοβιτς σβήνει τα φώτα και μεταφέρει την δουλειά στη μεγάλη οθόνη, το αποτέλεσμα είναι μία γροθιά στο οπτικό νεύρο.Σε γυρισματα που έγιναν με ελικόπτερο, το οποίο πετούσε πάνω απο ένα κομματι ερήμου, το βίντεο δείχνει κόκκους άμμου, πέταλα λουλουδιών και γυαλιστερές δροσοσταλίδες, σε μία εικόνα τόσο καθαρή και λεπτομερή που κάνει τα 24fps να μοιάζουν θαμπά και «σπασμένα» σαν κακή κόπια απο κωμωδία του περασμένου αιώνα.από το «» Όταν ο Μπίλμπο Μπάγκινς και τα «φιλαράκια» του απο την Μέση Γη, The Hobbit: An Unexpected Journeyβγούν στις κινηματογραφικές αίθουσες τον ερχόμενο Δεκέμβριο, η νέα δημιουργία του Πίτερ Τζάκσος θα αποτελέσει την πρώτη ταινία του σινεμά σε 48fps και το κοινό θα έχει την ευκαιρία να διαπιστώσει τη διαφορά...

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ