«Εμπόδισαν τους δυο εισαγγελείς να ξεσκεπάσουν πολιτικούς για το Βατοπέδι» - iefimerida.gr

«Εμπόδισαν τους δυο εισαγγελείς να ξεσκεπάσουν πολιτικούς για το Βατοπέδι»

«Στο κρίσιμο σημείο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Όταν οι εισαγγελείς Ηλίας Κολιούσης και Ελένη Σωτηροπούλου άρχισαν να διαπιστώνουν ευθύνες πολιτικών προσώπων για το Βατοπέδι, τότε τους αφαιρέθηκε η δικογραφία και τους επεστράφη με νέες οδηγίες.

Αυτό υπογράμμισε ο – συνταξιούχος, πλέον- ειρηνοδίκης Πέτρος Θεοδώρου, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του παραιτηθέντος εισαγγελέα Ηλία Κολιούση «Βατοπέδι. Πολιτική-Δικαιοσύνη» (εκδόσεις Gutenberg).

Ο κ. Θεοδώρου επεσήμανε ότι ουσιαστικά στερήθηκε από τους δυο εισαγγελείς η δυνατότητα να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους. «Υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους για να διασώσουν την αξιοπρέπειά τους», πρόσθεσε.

«Ήταν αυτονόητοι οι λόγοι της αποχώρησής μας...»

Οπως είναι γνωστό, ο κ. Κολιούσης και η κυρία Σωτηροπούλου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους, εξ αιτίας της απόφασης του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Γιώργου Σανιδά, να μη διαβιβάσει τη δικογραφία για το Βατοπέδι στη Βουλή, μένοντας σταθερός στην αρχική του θέση περί παραπλανημένων υπουργών.

Προσφάτως ο κ. Κολιούσης μίλησε στα «Νέα», για τους λόγους που τον ώθησαν στη συγγραφή του βιβλίου: «Τότε δεν είπαμε τίποτα, γιατί θεωρήσαμε ότι ήταν αυτονόητος ο λόγος που αποχωρήσαμε από το Σώμα. Από κάποιους όμως αυτή η σιωπή ερμηνεύτηκε ως... αφωνία. Τώρα έφτασε η ώρα να πω τα πράγματα με τη δική μου εκδοχή».

Στον πρόλογο του βιβλίου ο κ. Κολιούσης αναφέρει, με καυστική διάθεση: «Υπάρχει ευθύνη των εκπροσώπων της εκτελεστικής εξουσίας; Ασφαλώς και όχι. Αυτοί απλώς υπογράφουν. Η Δικαιοσύνη; Να ασχοληθεί μόνον με τους συνήθεις υπόπτους, τους διεφθαρμένους δημοσίους υπαλλήλους, αλλά μόνον μ' αυτούς. Τα μέλη της κυβέρνησης ποτέ δεν παρανομούν. Απλώς... παραπλανώνται». Το τελευταίο ... ρήμα, ασφαλώς αποτελεί αιχμή σε βάρος του κ. Σανιδά.

Στην παρουσίαση του βιβλίου μίλησε ο Μανόλης Γλέζος, καθώς και οι δημοσιογράφοι Κώστας Βαξεβάνης και Κώστας Χατζίδης, οι οποίοι έχουν κάνει έρευνες για τη υπόθεση του Βατοπεδίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ