Λειτουργικό USB βρέθηκε στα περιττώματα φώκιας και οι αρχές ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του [βίντεο] - iefimerida.gr

Λειτουργικό USB βρέθηκε στα περιττώματα φώκιας και οι αρχές ψάχνουν τον ιδιοκτήτη του [βίντεο]

Η φώκια της Ανταρκτικής. Φωτογραφία: AP
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια ασυνήθιστη έρευνα έχει ξεκινήσει το εθνικό επιστημονικό σώμα της Νέας Ζηλανδίας, αναζητώντας τον ιδιοκτήτη ενός λειτουργικού USB που βρέθηκε στα περιττώματα μιας σπάνιας φώκιας της Ανταρκτικής.

Οι εθελοντές στο Εθνικό Ινστιτούτο Νερού και Ατμοσφαιρικής Έρευνας (Niwa) βρήκαν την συσκευή εξετάζοντας τα κατεψυγμένα κόπρανα του ζώου – που είχαν μείνει στην κατάψυξη για περισσότερο από ένα χρόνο.

Η συσκευή περιείχε ένα βίντεο κάποιου που έκανε καγιάκ στον κόλπο Porpoise στο κάτω μέρος του νησιού. Το καγιάκ δεν είναι ορατό, αλλά μόνο η μπλε άκρη του, όπως επίσης και φώκιες που παίζουν στα ψυχρά παράκτια ύδατα, συμπεριλαμβανομένης μιας μητέρας με το μικρό της.

NIWA is searching for the owner of a USB stick found in the poo of a leopard seal…
Recognise this video? Scientists analysing the scat of leopard seals have come across an unexpected discovery – a USB stick full of photos & still in working order! https://t.co/2SZVkm5az4 pic.twitter.com/JLEC8vuHH0

Τα περιττώματα της φώκιας είναι πολύτιμα για τους επιστήμονες καθώς διαθέτουν πληθώρα πληροφοριών σχετικά με το τι τρώνε τα ζώα αυτά της Ανταρκτικής, την γενική τους υγεία και πόσο καιρό βρίσκονται στα νερά της Νέας Ζηλανδίας.

Οι Αρχές αναζητούν τον ιδιοκτήτη αυτού του καγιάκ

Σε όλη την χώρα, οι εθελοντές «χτενίζουν» την ακτογραμμή για να τα συλλέξουν για λογαριασμό των θαλάσσιων βιολόγων, σε μια προσπάθεια να μάθουν περισσότερα για τα σπάνια ζώα που ζουν και κυνηγούν στα ύδατα της Ανταρκτικής, αλλά κατευθύνονται όλο και περισσότερο προς τη Νέα Ζηλανδία.

«Είναι πολύ ανησυχητικό το γεγονός πως αυτά τα καταπληκτικά ζώα της Ανταρκτικής έχουν πλαστικά αντικείμενα μέσα τους» δήλωσε η Τζόντι Γουόρεν, εθελοντής που εργάζεται στο εργαστήριο της θαλάσσιας βιολόγου Δ. Κρίστα Χάπμαν, η οποία και ανέκτησε το USB.

Η Γουόρεν άφησε το στικάκι να στεγνώσει για μερικές εβδομάδες, με την περιέργεια να δεν αν θα μπορούσαν να ανακτηθούν τυχόν δεδομένα.

Η ερευνητική ομάδα είναι πρόθυμη να βρει τον ιδιοκτήτη του USB και να στρατολογήσει τον ενθουσιώδη παρατηρητή των ζώων αυτών.

Ένας εκπρόσωπος της Niwa είπε ότι, προς το παρόν, δεν υπήρξαν «σοβαρά στοιχεία» στην εξεύρεση του ιδιοκτήτη, αλλά θα συνεχίσει να προσπαθεί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ