Μητρόπουλος για αναδρομικά: Να δοθεί πολιτική λύση, μην τρέχουν στα δικαστήρια οι πολίτες - iefimerida.gr

Μητρόπουλος για αναδρομικά: Να δοθεί πολιτική λύση, μην τρέχουν στα δικαστήρια οι πολίτες

συνταξιούχοι/Φωτογραφία: SOOC
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Όποιοι συνταξιούχοι προσφεύγουν μέχρι σήμερα και για κάποιο χρονικό διάστημα, θα δικαιώνονται για τα αναδρομικά».

Αυτό ανέφερε σήμερα, μιλώντας στον ρ/σ «ΘΕΜΑ 104,6» ο εργατολόγος Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς -όπως εξήγησε- «τα μικρότερα δικαστήρια συμμορφώνονται με τις αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ του 2015, σύμφωνα με τις οποίες όλοι οι συνταξιούχοι θα παίρνουν τα δώρα όσο θα ζουν και ανά έτος».

Σύμφωνα με τον κ. Μητρόπουλο, αν το ποσό που αιτείται κάποιος με αγωγή και δικαιώνεται είναι κάτω από 3.000, απαγορεύεται ο αντίδικος και εν προκειμένω το Δημόσιο να κάνει έφεση. Έτσι, τα χρήματα καταβάλλονται αμέσως.

«Η κυβέρνηση να δώσει μια πολιτική λύση και να μην στέλνει τον κόσμο στα δικαστήρια», πρόσθεσε ο κ. Μητρόπουλος, επισημαίνοντας ότι αυτές οι υποθέσεις δεν είναι για δικαστήρια, αφού η νομολογία τα έχει πει όλα. «Παρόλα αυτά η κυβέρνηση ασκεί εφέσεις και αναιρέσεις και δικαστικοποιεί αυτή τη διαμάχη, ενώ είναι αμετάκλητη λυμένη», κατέληξε ο ίδιος.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ