Κρήτη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 6χρονης - iefimerida.gr

Κρήτη: Νέα στοιχεία για τον θάνατο της 6χρονης

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δεν είχε προσβληθεί τελικά από μηνιγγίτιδα η 6χρονη Χαρά, η οποία «έσβησε» στη ΜΕΘ Παίδων του ΠΑΓΝΗ, τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας.

Σύμφωνα με την «ΚΡΗΤΗ TV», τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων που είχαν σταλεί στο Εθνικό Κέντρο Αναφοράς μηνιγγίτιδας ήταν αρνητικά.

Έτσι, ανατρέπονται όλα τα δεοδμένα που ίσχυαν μέχρι χθες, καθώς όλες οι ενδείξεις συνέκλιναν στο ότι υπήρξε εμπλοκή λοίμωξης του μηνιγγιτιδόκοκκου, με αποτέλεσμα να προκληθεί στον οργανισμό της 6χρονης «κεραυνοβόλο» σηπτικό σοκ και το παιδάκι -σε συνδυασμό με τον Η1Ν1 από τον οποίο είχε νοσήσει, όπως έδειξαν οι άλλες εργαστηριακές εξετάσεις- να φύγει από τη ζωή μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

Επισημαίνεται ότι, δείγμα από το παιδί, που εστάλη για εργαστηριακές εξετάσεις, βρέθηκε θετικό στο βακτήριο του σταφυλόκοκκου. Σύμφωνα με πληροφορίες της «ΚΡΗΤΗ TV», αναμένονται αποτελέσματα και από άλλες εξειδικευμένες εξετάσεις για δείγματα που ελήφθησαν από την άτυχη 6χρονη.

Σύσκεψη στο σχολείο όπου φοιτούσε η 6χρονη

Μουδιασμένη από το περιστατικό είναι όλη η εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ σοκαρισμένοι είναι οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί, αλλά και οι μαθητές στο σχολείο που φοιτούσε η άτυχη 6χρονη.

Μάλιστα, χθες έγινε μία σύσκεψη στο σχολείο ανάμεσα στους εκπαιδευτικούς, τους γονείς, την διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης αλλά και του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Κρήτης. Σημαντική ήταν η παρουσία των γονέων της 6χρονης που επιχείρησαν να βοηθήσουν από την πλευρά τους στο να επανέλθει το σχολείο στην κανονικότητά του.

Στην σύσκεψη οι αρμόδιοι φορείς ενημέρωσαν τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς για τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν σε περίπτωση κάποιου κρούσματος γρίπης ή ίωσης ενώ ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, Γ. Τερζάκης κατέστησε σαφές πως «το σχολείο είναι ασφαλές».

«Δεν υπάρχει πρόβλεψη για μαζικό εμβολιασμό των μαθητών για τον ιό της γρίπης. Αν αποφασιστεί κάτι τέτοιο, που δεν νομίζω, την απόφαση θα πάρει το υπουργείο Υγείας, το ΚΕΕΛΠΝΟ. Δεν υπάρχει τέτοια πιθανότητα για την ώρα. Το σχολείο είναι ασφαλές», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Τερζάκης ο οποίος παράλληλα τόνισε πως σήμερα θα βρεθεί μία ψυχολόγος στο σχολείο προκειμένου να βοηθήσει τόσο τους γονείς, όσο τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς να ξεπεράσουν το σοκ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ