Ο Πολάκης απαντά στον Ευρωπαίο επίτροπο: Το τσιγάρο θα το κόψω όταν θέλω εγώ - iefimerida.gr

Ο Πολάκης απαντά στον Ευρωπαίο επίτροπο: Το τσιγάρο θα το κόψω όταν θέλω εγώ

Ο Παύλος Πολάκης/ Φωτογραφία: EUROKINISSI- ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με το κλασικό του ύφος απάντησε ο Παύλος Πολάκης στο ξέσπασμα του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Υγεία, επιχειρώντας να περάσει στην... αντεπίθεση, αλλά δίχως να πει κουβέντα για την «ταμπακιέρα». Για το γεγονός δηλαδή ότι επανειλημμένα έχει «συλληφθεί» να καπνίζει σε χώρους που κανονικά απαγορεύεται.

Ο Βιτένις Αντριουκάιτις... εξερράγη όταν κλήθηκε να σχολιάσει το βίντεο με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, που χόρευε με το τσιγάρο στο στόμα, στη σκηνή που εμφανίζεται ο Σταμάτης Κραουνάκης, αλλά και μια παλιότερη φωτογραφία του κ. Πολάκη που κάπνιζε σε συνέντευξη Τύπου. «Είναι ντροπή! Είναι ντροπή! Αυτός ο τύπος δεν καταλαβαίνει τίποτα από υγεία. Μηδέν! Δεν είναι θέμα ελεύθερης βούλησης κάποιου αν καπνίζει ή όχι. Όταν αυτό συμβαίνει σε δημόσιο χώρο πρόκειται για καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, γιατί οι γύρω του έχουν το δικαίωμα να αναπνέουν καθαρό αέρα. Σήμερα επισκέφθηκα το υπουργείο Υγείας και οι χώροι μύριζαν τσιγάρο», είπε μεταξύ άλλων ο Ευρωπαίος επίτροπος, η αντίδραση του οποίου απασχόλησε και τα διεθνή ΜΜΕ, ανάμεσά τους το Reuters που σχολίασε ότι ο Αντριουκάιτις τα... έχωσε στον κ. Πολάκη.

«Το τσιγάρο θα το κόψω όταν το επιλέξω με ελεύθερη βούληση εγώ (δεν αργεί η απόφαση, αλλά θα είναι δική μου)», απάντησε μεταξύ άλλων ο κ. Πολάκης, με ανάρτησή του στο Facebook. Μάλιστα επέκρινε τον επίτροπο επειδή δεν γνωρίζει το... έργο του. «Αυτός ο “τύπος” κύριε επίτροπε ασχολείται τρία χρόνια με πιο σοβαρά πράγματα στον χώρο της υγείας, από το τσιγάρο. Μάθε πριν μιλήσεις!», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για το γεγονός ότι ο επίτροπος σχολίαζε μία φωτογραφία του και ένα βίντεο στο οποίο κάπνιζε σε κλειστούς χώρους, όχι απλά δεν απολογήθηκε για την πράξη του, αλλά υποστήριξε ότι τη φωτογραφία την τράβηξε κρυφά εκπρόσωπος εταιρείας υγειονομικού υλικού.

Ο κ. Πολάκης έστρεψε τα βέλη του ακόμη και εναντίον του Δημήτρη Αβραμόπουλου, επιχειρώντας να απαντήσει στους «κεραυνούς» του Αντριουκάιτις, ενώ μπήκε στον κόπο να μεταφράσει αγγλικά μόνο την κατάληξη της ανάρτησής του «OK GUY? Yours sincerely (σ.σ. με εκτίμηση)», έγραψε στα αγγλικά, μαζί με το ονοματεπώνυμό του και το αξίωμά του.

Ο Πολάκης απαντά στον Ευρωπαίο επίτροπο: Το τσιγάρο θα το κόψω όταν θέλω εγώ | iefimerida.gr 0
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ