Μεξικανός ΥΠΕΞ: Δεν υπερασπιζόμαστε τον Μαδούρο - Θέλουμε να υπάρξει διάλογος - iefimerida.gr

Μεξικανός ΥΠΕΞ: Δεν υπερασπιζόμαστε τον Μαδούρο - Θέλουμε να υπάρξει διάλογος

Ο Νικολάς Μαδούρο (Φωτογραφία: AP/Ariana Cubillos)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η κυβέρνηση του Μεξικού επιχείρησε σήμερα να ξεκαθαρίσει ότι δεν υπερασπίζεται τον πρόεδρο της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.

Το Μεξικό προχώρησε σε αυτή την κίνηση, μια ημέρα μετά αφότου ευρωπαϊκές χώρες, ακολουθώντας τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και πολλές άλλες χώρες, αναγνώρισαν τον ηγέτη της βενεζουελανής αντιπολίτευσης Χουάν Γκουαϊδό ως τον νόμιμο αρχηγό του κράτους της λατινοαμερικανικής χώρας.

«Δεν υπερασπιζόμαστε τον Μαδούρο, ούτε το καθεστώς του, ούτε λαμβάνουμε πολιτική θέση, θέλουμε να υπάρξει διάλογος», δήλωσε ο Μεξικανός υπουργός Εξωτερικών Μαρσέλο Εμπράρντ σε συνέντευξή του σε τοπική τηλεόραση. «Δεν συντασσόμαστε με καμία πλευρά, ο καθένας μπορεί να έχει την άποψή του», είπε χαρακτηριστικά.

Πολλές χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης συντάχθηκαν χθες με τις ΗΠΑ και τις χώρες που συγκροτούν την Ομάδα της Λίμα, συμπεριλαμβανομένης της Αργεντινής, της Βραζιλίας και του Καναδά, αναγνωρίζοντας τον Γκουαϊδό ως μεταβατικό πρόεδρο της Βενεζουέλας και ζητώντας τη διεξαγωγή ελεύθερων εκλογών.

Το Μεξικό υπήρξε ένας από τους πιο σκληρούς επικριτές του Μαδούρο. Ωστόσο, οι σχέσεις με τη Βενεζουέλα αναθερμάνθηκαν μετά την εκλογή του Μεξικανού αριστερού προέδρου Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ, που προσκάλεσε τον Μαδούρο στην ορκωμοσία του τον περασμένο μήνα.

Η κυβέρνηση του Λόπες Ομπραδόρ δηλώνει ότι ακολουθεί μια πολιτική ουδετερότητας και μη παρέμβασης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ