Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] - iefimerida.gr

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες]

Περιστέρα Μπαζιάνα- Εμινέ Ερντογάν/ Φωτογραφία: INTIME NEWS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο στην Άγκυρα είχαν η Περιστέρα Μπαζιάνα, σύντροφος του Αλέξη Τσίπρα με την Εμινέ Ερντογάν, σύζυγο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, παράλληλα με τη συνάντηση που είχαν ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Τούρκο Πρόεδρο.

Η κυρία Ερντογάν επεφύλαξε θερμή υποδοχή στην σύζυγο του Ελληνα πρωθυπουργού, ως ανταπόδοση της δικής της φιλοξενίας στην Αθήνα, καλωσόρισε την κυρία Μπαζιάνα, τη ρώτησε για το ταξίδι, την οικογένεια και τα παιδιά της.

Από την πλευρά της, η κ. Μπαζιάνα την ευχαρίστησε και ανταπέδωσε τις ευχές. Στη συζήτηση που είχαν η Περιστέρα Μπαζιάνα και η Εμινέ Ερντογάν, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου

Η κυρία Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα.

Επίσης η κυράι Μπαζιάνα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

Οι δύο κυρίες αντάλλαξαν θερμές χειραψίες, φωτογραφήθηκαν μαζί και στην συνέχεια και οι δύο χαμογελαστές απόλαυσαν το τσάι τους, συζητώντας.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] | iefimerida.gr 0

Η Περιστέρα Μπαζιάνα προτίμησε μία σχετικά απλή εμφάνιση φορώντας μία μαύρη pencil φούστα με μαύρες γόβες και μία λευκή μπλούζα η οποία έσπαγε την μονοτονία του μαύρου.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] | iefimerida.gr 1

Από την άλλη η Εμινέ επέλεξε ένα δερμάτινο μαύρο φόρεμα μέσα από το οποίο φόρεσε ένα μαύρο παντελόνι. Από την πλευρά της, την μονοτονία του μαύρου έσπασε η γαλάζια μαντήλα της και η ιδίου χρώματος μπλούζα της.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] | iefimerida.gr 2

Στη συζήτηση που είχαν η Περιστέρα Μπαζιάνα και η Εμινέ Ερντογάν, αναφέρθηκαν στο προσφυγικό, ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν Ελλάδα και Τουρκία από τις δυο πλευρές του Αιγαίου

Η κ. Μπαζιάνα μίλησε για την ανθρωπιά που έδειξαν οι Έλληνες προς τους πρόσφυγες όλα αυτά τα χρόνια, και ιδιαίτερα στα νησιά, και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη γιαγιά Μαρίτσα Μαυραπίδου, η οποία υπήρξε σύμβολο της προσφοράς και της αλληλεγγύης και πέθανε τον περασμένο μήνα.

Επίσης η κ. Μπαζιάνα έστειλε μήνυμα ειρηνικής συνύπαρξης με τη γείτονα και έφερε ως παράδειγμα τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία, όπως είπε, έληξε με αμοιβαία επωφελή τρόπο μια χρόνια διαμάχη μεταξύ δύο γειτονικών λαών που δεν είχαν τίποτε να χωρίσουν.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που η Εμινέ Ερντογάν και η Περιστάρα Μπαζιάνα συναντιούνται, καθώς σύζυγος του Ελληνα πρωθυπουργού είχε συναντήσει πάλι την Εμινέ τον περασμένο Δεκέμβριο στην Αθήνα κατά την επίσημη επίσκεψη του Τούρκου προέδρου.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] | iefimerida.gr 3

Μάλιστα όταν η Εμινέ Ερντογάν ακύρωσε το επίσημο πρόγραμμα και την ξενάγηση της στην Αθήνα λόγω αδιαθεσίας η Περιστέρα Μπαζιάνα την επισκέφθηκε για τσάι τότε στο ξενοδοχείο της.

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] | iefimerida.gr 4

Να σημειωθεί πως μετά την συνάντηση τους, η Εμινέ μάλιστα έκανε και μία ανάρτηση στο Twitter, δημοσιεύοντας μία φωτογραφία από την συνάντησή της με την Περιστέρα Μπαζιάνα.

Η σύζυγος του Τούρκου Πρωθυπουργού έγραψε ως σχόλιο:

«Κατά την διάρκεια της επίσημης επίσκεψης, υποδεχθήκαμε τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την αξιότιμη Περιστέρα Μπαζιάνα στη χώρα μας. Πιστεύω ότι οι αμοιβαίες επισκέψεις θα ενδυναμώσουν την φιλία ανάμεσα στις χώρες μας».

Resmî ziyaret dolayısıyla Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras ile ülkemizde bulunan kıymetli Peristera Baziana Hanımefendi ile biraraya geldik. Karşılıklı ziyaretlerin ülkelerimiz arasındaki dostluğu güçlendireceğine inanıyorum. pic.twitter.com/kxvMlT4Cnk

Η Περιστέρα Μπαζιάνα για τσάι με την Εμινέ Ερντογάν στο «Λευκό Παλάτι» [εικόνες] | iefimerida.gr 5

Φωτογραφία: INTIME NEWS- Γ.Τ. Πρωθυπουργού/Andrea Bonetti

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ