Ο Σπύρος Λυκούδης εκπίπτει σήμερα από αντιπρόεδρος της Βουλής -Δεν έχει ΚΟ το Ποτάμι - iefimerida.gr

Ο Σπύρος Λυκούδης εκπίπτει σήμερα από αντιπρόεδρος της Βουλής -Δεν έχει ΚΟ το Ποτάμι

Τέλος από αντιπρόεδροι της Βουλής οι Σπύρος Λυκούδης και Κώστας Ζουράρις / Φωτογραφία: EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για τελευταία ημέρα βρίσκεται στην καρέκλα του αντιπροέδρου της Βουλής ο Σπύρος Λυκούδης καθώς το απόγευμα ψηφίζονται στην Ολομέλεια οι νέες αλλαγές του κανονισμού του Κοινοβουλίου.

Με βάση το άρθρο 20 που τροποποιείται, ένας αντιπρόεδρος Βουλής εκπίπτει της θέσεως του από την στιγμή που διαλύεται η κοινοβουλευτική ομάδα εκ μέρους της οποίας εξελέγη αντιπρόεδρος. Ο κ. Λυκούδης ήταν αντιπρόεδρος εκπροσωπώντας το Ποτάμι, από τη στιγμή λοιπόν που το Ποτάμι διαλύθηκε ως κοινοβουλευτική ομάδα, ο κ. Λυκούδης θα πρέπει με βάση τις νέες διατάξεις να παραδώσει την θέση του αντιπροέδρου.

Σε περίπτωση δε μη διάλυση της κοινοβουλευτικής ομάδας αλλά αποχώρησης του βουλευτή από το κόμμα με το οποίο είχε εκλεγεί, τότε εκπίπτει επίσης αυτομάτως και στη θέση του εκλέγεται άλλος βουλευτής, προερχόμενος από την ίδια κοινοβουλευτική ομάδα.

Η ρύθμιση θα αφορά και στον Κώστα Ζουράρι εφόσον τις επόμενες μέρες υπάρξει διάλυση και της κοινοβουλευτικής ομάδας των Ανεξάρτητων Ελλήνων, καθώς ο κ. Ζουράρις είναι αντιπρόεδρος της Βουλής, εκπροσωπώντας όμως τους Ανεξάρτητους Ελληνες στο προεδρείο.

Πάντως ο κ. Λυκούδης από την μέρα που το Ποτάμι είχε διαλυθεί ως κοινοβουλευτική ομάδα είχε δηλώσει στην διάσκεψη των προέδρων ότι προτίθεται να παραιτηθεί και είχε υποβάλλει δύο φορές την παραίτησή του, αλλά δεν είχε γίνει αποδεκτή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ