Μικόσκι (ηγέτης VMRO): Αναστρέψιμη η Συμφωνία των Πρεσπών - Για μένα δεν υπάρχει «Βόρεια Μακεδονία» - iefimerida.gr

Μικόσκι (ηγέτης VMRO): Αναστρέψιμη η Συμφωνία των Πρεσπών - Για μένα δεν υπάρχει «Βόρεια Μακεδονία»

Ο εθνικιστής ηγέτης του VMRO Χριστιάν Μικόσκι / Φωτογραφία: AP Images
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την υπόσχεση ότι θα στραφεί ενάντια σε όσα προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών όταν αναλάβει την εξουσία στην ΠΓΔΜ, έδωσε ο ηγέτης του εθνικιστικού κόμματος VMRO-DPMNE Χριστιάν Μικόσκι.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Radio Free Europe, ο Μικόσκι υποστήριξε ότι «αμέσως μόλις κερδίσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών, και φυσικά αυτό θα συμβεί αυτό στις επόμενες, πρόωρες βουλευτικές εκλογές, τότε θα δείτε τι βήματα θα ακολουθήσουμε και ποιες διαδικασίες θα αλλάξει στο μέλλον το VMRO-DPMNΕ.[...] Πρέπει πρώτα να δούμε αν η κυβερνώσα πλειοψηφία αποδεχθεί και τολμήσει να υποστηρίξει την πρωτοβουλία του VMRO-DPMNE για να διαλυθεί η Βουλή και να προχωρήσουμε σε πρόωρες εκλογές» είπε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για την ονομασία «Βόρεια Μακεδονία», ο Χριστιάν Μικόσκι είπε:

«Με ρωτάτε αν θα γίνω ο πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας. Σας το είχα πει τότε, και το επαναλαμβάνω και τώρα ότι είμαι έτοιμος να γίνω πρωθυπουργός, όμως για μένα πάντοτε θα είναι η Δημοκρατία της Μακεδονίας. Δεν προσμετρώ αυτό το ιστορικό λάθος που έκανε το SDSM kαι ο Ζόραν Ζάεφ για λόγους προσωπικούς και καριέρας».

To δημοσίευμα της Nezavisen Vesnik / Φωτογραφία: Nezavisen Vesnik

Αναστρέψιμη η Συμφωνία των Πρεσπών

Οταν κλήθηκε να σχολιάσει αν προτίθεται να προχωρήσει σε νέα αναθεώρηση του συντάγματος της ΠΓΔΜ, αν και όταν αναλάβει την εξουσία, ο ακροδεξιός ηγέτης σημείωσε:

«Δεν υπάρχει καμία διαδικασία στην ιστορία που να αποτελεί μονόδρομο. Η εμπειρία λέει ότι όλες οι διαδικασίες είναι αναστρέψιμες. Είναι θέμα χρόνου» απάντησε ο Μικόσκι και προσέθεσε:

«Αυτό που μπορώ να υποσχεσθώ στους ανθρώπους είναι πως θα κάνω ό,τι περνά από το χέρι μου για να αλλάξω τις εξελίξεις. Για μένα, πάντα ήταν και πάντα θα παραμείνει η Δημοκρατία της Μακεδονίας».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ