Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι αλλόκοτες αντιδράσεις του Μάικλ Τζάκσον στην ερώτηση αν είναι παιδεραστής - iefimerida.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο: Οι αλλόκοτες αντιδράσεις του Μάικλ Τζάκσον στην ερώτηση αν είναι παιδεραστής

To βίντεο δείχνει τον «βασιλιά της ποπ» να ανακρίνεται για τις καταγγελίες περί παιδεραστίας (Φωτογραφία: DailyMailTV)
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ένα βίντεο ντοκουμέντο με τις αλλόκοτες αντιδράσεις του Μάικλ Τζάκσον όταν ρωτάται για τις βαρύτατες καταγγελίες σε βάρος του για ασέλγεια και σεξουαλική κακοποίηση αγοριών πριν από 23 χρόνια, δημοσίευσε κατ’ αποκλειστικότητα η DailyMailTV.

O 37χρονος τότε τραγουδιστής -το βίντεο γυρίστηκε στο ξενοδοχείο Four Seasons της Νέας Υόρκης την 1η Μαρτίου 1996- εμφανίζεται νευρικός, χαχανίζει, στριφογυρίζει στο κάθισμά του ακούγοντας τους δικηγόρους να τον ρωτούν ευθέως αν είναι παιδεραστής.

Το βίντεο αποκτά ξεχωριστή σημασία μετά την προβολή στο φεστιβάλ Κινηματογράφου Sundance του ντοκιμαντέρ “Leaving Neverland” με δύο πρώην «θύματά» του,όπως καταγγέλλουν, τους Γουέιντ Ρόμπσον και Τζέιμς Σέιφτσακ να υποστηρίζουν ότι τους βίαζε στο ράντσο του στην Καλιφόρνια.

Στο ντοκουμέντο, που φέρνει στο φως η DailyMailTV, ο Μάικλ Τζάκσον ανακρίνεται για τις καταγγελίες για ασέλγεια εις βάρος των Μακόλεϊ Κάλκιν (το διάσημο πρωταγωνιστή του «Μόνος στο Σπίτι»), Τζόρνταν Τσάντλερ και Μπρετ Μπαρνς και εμφανίζεται αμήχανος και νευρικός να χασκογελά, να στριφογυρίζει στη θέση του, ακόμη και να χασμουριέται ευρισκόμενος σε εμφανώς δύσκολη θέση. Η ανάκριση έγινε στο πλαίσιο μιας αγωγής που είχαν καταθέσει εναντίον του για παράνομη απόλυση πέντε πρώην εργαζόμενοι στο Neverland Ranch και στην οποία είχαν συμπεριλάβει και καταγγελίες για τις σχέσεις του τραγουδιστή με ανήλικα αγόρια στο ράντσο.

Οι αντιδράσεις «βασιλιάς της ποπ», όποτε τον ρωτούν αν είχε σεξουαλικές σχέσεις με τα τρία παιδιά, είναι αλλόκοτες. Ξύνει το σβέρκο του, το στήθος και το κεφάλι του, κλείνει τα μάτια του ή στρέφει αλλού το βλέμμα του, αποφεύγει να απαντήσει, χαμογελά περίεργα, κουνιέται συνεχώς, χαχανίζει, προσποιείται ότι χασμουριέται, γενικώς δείχνει να βρίσκεται «αλλού».

Κι εκεί που κοίταζε στην αρχή κατάματα το φακό, βυθίζεται στο κάθισμά του και ξαφνικά ξεσπά: «Είμαι μαύρος Αμερικανός και είμαι περήφανος γι’ αυτό, είναι τιμή μου. Είναι φήμες τα περί λεύκανσης της επιδερμίδας μου. Δεν το κάνω. Δεν είμαι γκέι. Μην κρίνεται ένα άτομο αν δεν του έχετε μιλήσει τετ-α-τετ». Και το αποκορύφωμα είναι η στιγμή που συγκρίνει τον εαυτό του με τον Ιησού δηλώνοντας παρεξηγημένος και αρχίζοντας το κήρυγμα: «ο Ιησούς είπε να αγαπάμε τα παιδιά, να είμαστε σαν αυτά, αθώα και αγνά. Μιλούσε στους αποστόλους του, που μάλωναν για την πρωτοκαθεδρία και είπε: “όποιος ταπεινώνεται σαν αυτό το παιδί είναι ο μέγιστος ανάμεσά σας. Πάντα περιβαλλόταν από παιδιά κι εγώ έτσι ανατράφηκα, να είμαι έτσι και να κάνω το ίδιο».

Η φήμη του Τζάκσον δέχθηκε το τελευταίο διάστημα μεγάλο πλήγμα μετά την προβολή του “Leaving Neverland”. Ο Βρετανός σκηνοθέτης του, Νταν Ριντ είπε ότι οι δικηγόροι του Ρόμπσον προσπάθησαν να προσεγγίσουν τον Μακόλεϊ Κάλκιν, τον Τζόρνταν Τσάντλερ και τον Μπρετ Μπαρνς, αλλά ουδείς τους δέχθηκε να συνεργαστεί στο ντοκιμαντέρ.

Για την ιστορία ο Μακόλεϊ Κάλκιν αρνείται δημοσίως ότι ασέλγησε εις βάρος του ο Τζάκσον, όπως και ο Μπρετ Μπαρντς, ενώ ο Τσάντλερ αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας εδώ και 25 χρόνια, αφού έλαβε 20 εκ. δολάρια από τον τραγουδιστή μετά από αγωγή που είχε καταθέσει εις βάρος του για κακοποίηση το 1993.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ