Aπίστευτες εικόνες: Τυφλός οδηγός έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο σε πίστα δοκιμών του Τοp Gear! [βίντεο] - iefimerida.gr

Aπίστευτες εικόνες: Τυφλός οδηγός έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο σε πίστα δοκιμών του Τοp Gear! [βίντεο]

O τυφλός οδηγός
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ιστορία έγραψε στη Βρετανία ένας τυφλός οδηγός που έκανε τον πέμπτο καλύτερο χρόνο στην πίστα δοκιμών του Top Gear στο Ντάνσφολντ!

Αν και έχασε την όραση του πριν από έξι χρόνια ο δρ Αμίτ Πατέλ ολοκλήρωσε την κούρσα στο σιρκουϊ του Σάρεϊ σε μόλις ένα λεπτό, 46 δευτερόλεπτα και 58 χιλιοστά.

Ως οδηγός ασθενοφόρου ήταν συνηθισμένο να οδηγεί με μεγάλες ταχύτητες κατά τη διακομιδή ασθενών στα νοσοκομεία, αλλά αυτή ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία.

«Πάνε περίπου έξι χρόνια από την τελευταία φορά που κάθισα πίσω από το τιμόνι ενός αυτοκινήτου, αλλά είναι περίεργο πώς επανέρχονται στο μυαλό σου όλα αυτά: ο θόρυβος της μηχανής, οι αλλαγές των ταχυτήτων, το αμπραγιάζ και τα φρένα. Αλλά το τρελό είναι ότι δεν ήξερα πού οδηγούσα...», είπε.

Στη διάρκεια του test drive που οργάνωσε η Toyota, τον δρα Πατέλ καθοδηγούσε ένας εκπαιδευτής αγώνων ταχύτητας, αλλά τον έλεγχο του οχήματος είχε αποκλειστικά ο οδηγός.

«Τείνω να ξεχνώ ότι δεν βλέπω, ήταν τρελό και μόνο να το σκέφτομαι ότι το έκανα αυτά. Ήταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα να βρεθώ στο πεδίο δοκιμής οδηγώντας το GT86. Η απώλεια της όρασης θα με συνοδεύει σ’ όλη μου τη ζωή, αλλά δεν ξυπνώ κάθε πρωί γκρινιάζοντας. Απλώς συνεχίζω τη ζωή μου. Βέβαια, είναι εύκολο να το λέω αυτό τώρα, όχι όμως και πριν από πέντε χρόνια. Έχω, όμως, μια υπέροχη σύζυγο που με βοήθησε όταν το χρειαζόμουν και μου έδωσε το κίνητρο να συνεχίσω κι έχουμε ένα καταπληκτικό γιο ηλικίας δυόμιση ετών. Βλέπω με το μυαλό μου ένα χαμόγελο στο πρόσωπό του κι ελπίζω να είναι περήφανος γι’ αυτό που κατάφερε ο πατέρας του».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ