Metron Analysis: Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες στηρίζουν ΝΔ και ποιες ΣΥΡΙΖΑ - iefimerida.gr

Metron Analysis: Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες στηρίζουν ΝΔ και ποιες ΣΥΡΙΖΑ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μόνο στους φοιτητές και στους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει πρώτη προτίμηση, σύμφωνα με τα στοιχεία έρευνας που διενήργησε η Metron Analysis για λογαριασμό της εφημερίδας «Το Βήμα της Κυριακής».

Σύμφωνα με τα στοιχεία, η συντριπτική πλειονότητα των ελευθέρων επαγγελματιών και των συνταξιούχων υποστηρίζουν τη ΝΔ. Ακόμη και οι δημόσιοι υπάλληλοι προτιμούν πλέον τη ΝΔ, παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο προστάτης τους.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι η πρώτη προτίμηση των ανέργων αλλά και των νοικοκυρών, αν και ο ΣΥΡΙΖΑ στις δύο αυτές κοινωνικές ομάδες διατηρεί υψηλά ποσοστά.

Ειδικό ενδιαφέρον έχει το εύρημα που δείχνει τους γεωργούς να επιλέγουν ως πρώτη προτεραιότητα το κόμμα της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τα στοιχεία.

Metron Analysis: Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες στηρίζουν ΝΔ και ποιες ΣΥΡΙΖΑ  | iefimerida.gr 0

Πρώτο κόμμα η ΝΔ

Στην ίδια δημοσκόπηση, η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα στην εκτίμηση ψήφου και συγκεντρώνει ποσοστό 37,2%.

Καταγράφει έτσι πολύ μεγάλη διαφορά άνω των 12 μονάδων από τον ΣΥΡΙΖΑ. Χρυσή Αυγή, Κίνημα Αλλαγής και ΚΚΕ φαίνεται να μπαίνουν στην επόμενη Βουλή. Πολύ κοντά στο όριο του 3% είναι η Ένωση Κεντρώων του Βσίλη Λεβέντη και η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, ακόμη ένας δεξιός σχηματισμός που κόβει από τη ΝΔ.

Metron Analysis: Ποιες επαγγελματικές κατηγορίες στηρίζουν ΝΔ και ποιες ΣΥΡΙΖΑ  | iefimerida.gr 1
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ Metron Analysis Τσίπρας Μητσοτάκης ποσοστά
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ